Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Juncker: Perioada de tranziţie post-Brexit va fi probabil prelungită cu un an

Juncker: Perioada de tranziţie post-Brexit va fi probabil prelungită cu un an

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 21:25
Juncker: Perioada de tranziţie post-Brexit va fi probabil prelungită cu un an Externe

Perioada de tranziţie post-Brexit va fi "probabil" prelungită după sfârşitul lunii decembrie 2020, pentru a oferi mai mult timp Londrei şi Uniunii Europene să negocieze termenii viitoarei lor relaţii, a declarat joi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

'Această prelungire a perioadei de tranziţie va avea loc probabil, este o idee bună', a afirmat şeful CE. 
'Nu este cea mai bună idee, (...) dar cred că ne oferă spaţiu pentru a pregăti viitoarea relaţie în cel mai bun mod posibil', a precizat Juncker.

Dacă cele două părţi ajung la un acord cu privire la termenii separării lor, Regatul Unit va continua, până la sfârşitul anului 2020, să aplice şi să beneficieze de toate regulile UE, contribuind la bugetul său, dar fără a participa la luarea deciziilor, scrie Agerpres citând AFP.
Ideea de a prelungi această perioada, cu un an, spre exemplu, a fost negociată duminică între cele două părți. 

Scopul ar fi să atenueze tensiunile în legătură cu situaţia frontierei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, care a devenit principalul obstacol în calea încheierii unui acord înaintea ieşirii Regatului Unit din UE la sfârşitul lunii martie 2019.
Acest lucru ar însemna însă un an suplimentar de contribuţii ale Londrei la bugetul european, o perspectivă care îi nemulţumeşte pe susţinătorii britanici ai unui "divorţ" rapid de blocul comunitar.

Premierul britanic Theresa May a confirmat anterior că Uniunea Europeană şi Marea Britanie studiază posibilitatea extinderii cu 'câteva luni' a perioadei de tranziţie post-Brexit


 

Citeşte mai multe despre:   Jean-Claude Juncker,   UE,   Marea Britanie,   Brexit,   Theresa May