Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ​​​​​​​INCREDIBIL la Bruxelles! «Tinerii arabi şi pietrele»: O echipă a Televiziunii belgiene ATACATĂ în INIMA democraţiei europene... (VIDEO)

​​​​​​​INCREDIBIL la Bruxelles! «Tinerii arabi şi pietrele»: O echipă a Televiziunii belgiene ATACATĂ în INIMA democraţiei europene... (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Apr 2018, 19:34
​​​​​​​INCREDIBIL la Bruxelles! «Tinerii arabi şi pietrele»: O echipă a Televiziunii belgiene ATACATĂ în INIMA democraţiei europene... (VIDEO) Externe

Jurnaliştii canalului belgian de televiziune VRT au încercat să facă o anchetă în rău-famatul cartier Peterbos din Anderlecht - suburbia Bruxelles-ului, în urma recentelor incidente care au avut loc acolo. Întâmpinată de o ploaie de pietre, echipa a trebuit să se întoarcă, relatează RT.

Pe 23 aprilie, postul VRT a raportat că una din echipele sale a fost violent atacată cu pietre în cartierul Anderlecht din sud-estul Bruxelles-ului. Mai întâi a fost atăcat cameramanul care începuse să filmeze, apoi întreaga echipă de jurnalişti a fost asaltată de pietre şi s-a văzut nevoită să se retragă. În filmare se poate observa cum tineri cu gluga trasă pe cap, lansează un tir susţinut de pietre inclusiv asupra autovehiculului cu care veniseră jurnaliştii.

Desigur, dacă asta se întâmpla în Fâşia Gaza era ceva banal, dar în inima democraţiei europene, este revoltător şi simptomatic pentru ce a ajuns Europa asaltată de azilanţi. Pentru că tinerii dezlănţuiţi din suburbie sunt arabi, nu vreo gaşcă de teribilişti europeni!

Faţă de o asemenea barbarie, ministrul belgian de Interne, Theo Francken, cunoscut pentru poziţiile sale anti-emigranţi, a comentat, laconic, pe Twitter: „Tinerii arabi şi pietrele”.

Jurnaliştii se deplasaseră în cartierul cu emigranaţi după ce cu o zi înainte, controlori STIB ai transportului local fuseseră atacaţi, în timp ce încercau să-şi exercite meseria, de un numeros grup de tineri (emigranţi) ai locului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 


 Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Citeşte mai multe despre:   Belgia,   Bruxelles,   VRT,   Anderlecht