Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Justiția rusă a decis: Donald Duck nu era un simpatizant al lui Hitler, deci se poate plimba liber pe străzile din Rusia (VIDEO+FOTO)

Justiția rusă a decis: Donald Duck nu era un simpatizant al lui Hitler, deci se poate plimba liber pe străzile din Rusia (VIDEO+FOTO)

Un articol de: - 21 Iul 2016, 13:19
Justiția rusă a decis: Donald Duck nu era un simpatizant al lui Hitler, deci se poate plimba liber pe străzile din Rusia (VIDEO+FOTO) Foto: disney.wikia.com Externe

O instanță din Rusia a anulat o decizie a unei alte instanțe prin care, din greșeală, un film Disney din 1942 a fost catalogat ca promotor al extremismului. Animația în cauză, precizează RT, prezintă călătoria lui Donald Duck în Germania nazistă.

Donald Duck se poate plimba acum liber prin Rusia! Cea mai înaltă instanță de judecată din regiunea Kamceatka a dispus anularea unei alte hotărâri judecătorești prin care se stabilea că animația cu celebrul rățoi are ”conținut extremist”.

Foto: dailymail.co.uk

În 2010, judecătorii din orașul Petropavlovsk-Kamchatsky au condamnat la șase luni cu suspendare un bărbat acuzat că a promovat online idei extremiste prin distribuirea unui material. Materialul în cauză era, de fapt, un desen animat din 1942: ”Der Fuehrer's Face” (”Fața Fuhrerului”), în care Donald trece printr-o Germanie nazistă parodiată.

Foto: Walt Disney Productions / RKO Radio Pictures

Acum în Rusia legea condamnă orice apel public la extremism și când un judecător stabilește că un document are caracter extremist, difuzarea acestuia devine ilegală.

După ce și-au dat seama că aventurile lui Donald sunt incluse în lista materialelor de acest gen, magistrații din Petropavlovsk-Kamchatsky au dispus anularea deciziei celor din Kamceatka. Judecătorii au stabilit că filmul ”Fața Fuhrerului” este unul clasic, produs ca parte a propagandei anti-naziste din 1940. Animația nu îndeamnă la acte de extremism, ba chiar prezintă ideologia nazistă ca fiind grotescă.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

”Fața Fuhrerului” (1942)

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   instanta,   Hitler