Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cine este Kamala Harris, alegerea lui Joe Biden pentru funcția de vicepreședinte al SUA (FOTO)

Cine este Kamala Harris, alegerea lui Joe Biden pentru funcția de vicepreședinte al SUA (FOTO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 12 Aug 2020, 12:35
Cine este Kamala Harris, alegerea lui Joe Biden pentru funcția de vicepreședinte al SUA (FOTO) Foto: Hepta: Galerie foto (2) Externe

Joe Biden porneşte în cursa pentru preşedinția Statelor Unite alături de o femeie afro-indo-americană. Kamala Harris este alegerea democratului pentru funcția de vicepreşedinte al SUA, in cazul in care va câştiga alegerile din 3 noiembrie.

”Am marea onoare să anunț că am ales-o pe Kamala Harris - o luptătoare neînfricată - drept partenera mea în alegeri”, a scris Biden pe Twitter.

În vârstă de 55 de ani, Kamala Harris ar putea deveni prima femeie de culoare care îndeplineşte acest rol.

 

Kamala Harris - de a rivala lui Joe Biden la aliata lui

Fost procuror general în California şi actualmente senator, Kamala Harris a fost inițial rivalul lui Joe Biden în cadrul alegerilor interne ale Partidului Democrat pentru candidatul la prezidențiale. Desi a început campania fulminant, ea a abandonat cursa din lipsă de fonduri.

"Nu sunt o miliardară. Nu-mi pot finanţa propria campanie. Şi, în timp ce campania avansează, a devenit tot mai dificil să facem rost de banii de care aveam nevoie pentru a ne bate (în alegeri)", a explicat senatoarea susţinătorilor săi, marturisind că a trebuit să ia "una dintre cele mai dure decizii" din viaţa sa.

Fiica unor imigranți din Jamaica și India, nascuta la 20 octombrie 1964, Kamala s-a făcut remarcată în timpul protestelor anti-rasism de peste Ocean, când a militat pentru reformarea poliţiei. Asemeni lui Barack Obama, in sangele Kamalei sunt vocile mai multor rase si neamuri, care ar putea fi dispuse sa o sustina mai usor.

Nu mai departe de 2019, ea il critica dur pe Joe Biden pentru asocierea cu alți democrați care susțineau segregarea raselor. Biden insa a sustinut ca pozitia sa a fost interpretata gresit, avand cele mai bune intentii pentru sustinerea persoanelor de culoare.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 3 noiembrie. Potrivit unui sondaj efectuat la nivel naţional de Universitatea Monmouth, Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, în timp ce Donald Trump are o popularitate de 41%.A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

Kamala Harris, o femeie a recordurilor 

Harris, în vârstă de 55 de ani, succede democratei Geraldine Ferraro (1984) și republicanei Sarah Palin (2008), fiind a treia femeie aleasă ca partener al candidatului prezidențial.

Este prima femeie, inclusiv de culoare, care a devenit Procuror General al Californiei.

Prima femeie de culoare senator al Californiei si a doua din SUA.

In cazul in care Biden castiga alegerile, Harris devine prima femeie vicepresedinte al SUA.