Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Compania rusă Kaspersky este acuzată că a compromis o operațiune secretă a SUA împotriva grupărilor Stat Islamic și Al-Qaeda

Compania rusă Kaspersky este acuzată că a compromis o operațiune secretă a SUA împotriva grupărilor Stat Islamic și Al-Qaeda

Un articol de: B1.ro - 25 Mar 2018, 18:03
Compania rusă Kaspersky este acuzată că a compromis o operațiune secretă a SUA împotriva grupărilor Stat Islamic și Al-Qaeda Foto: cbc.ca Externe

Compania de media CyberScoop a descoperit că un raport al gigantului rus Kaspersky Lab a deconspirat recent o operațiune de spionaj cibernetic a SUA în domeniul contraterorismului. Oficiali ai serviciilor de informații americane au susținut că operațiunea în cauză viza membrii grupărilor teroriste Stat Islamic și Al-Qaeda.

Pe 9 martie, compania rusă de cybersecurity a anunțat că un atac a compromis mii de calculatoare și telefoane din state din Africa și Orientul Mijlociu, inclusiv Afganistan, Irak, Turcia și Yemen. Kaspersky s-a referit atunci pe larg la această campanie, denumită ”Slingshot”, despre care a spus că a fost activă timp de cel puțin șase ani, perioadă în care a permis răspândirea unui program malware extrem de invaziv ce putea să extragă un volum imens de informații.

Oficiali ai serviciilor de informații americane, însă, au susținut că ”Slingshot” e un program militar al Statelor Unite.

”Slingshot” a ajutat comunitatea de informații din SUA să colecteze date despre teroriști prin infectarea computerelor pe care aceștia le folosesc în mod obișnuit, au explicat sursele respective, pentru CyberScoop. În urma informațiilor colectate prin acest mijloc, Pentagonul plasa soldații în teritorii ostile. 

După ce Kaspersky a publicat raportul, SUA au fost nevoite să abandoneze și să distrugă o parte din infrastructura digitală utilizată pentru a gestiona programul de supraveghere.

”E greu de crezut că cei de la Kaspersky nu știau despre ce operațiune e vorba”, a comentat un înalt oficial american.

Kaspersky se luptă deja în instanță cu guvernul SUA, după ce oficiali de la Casa Albă au susținut că software-ul companiei ruse reprezintă un risc de securitate națională pentru americani, din cauza legăturilor acesteia cu guvernul rus. Kaspersky a negat acuzațiile.

 

O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața

Citeşte mai multe despre:   Kaspersky,   SUA