Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Kastellorizo, insula grecească liberă de coronavirus, în care toți locuitorii au fost vaccinați. „Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm să se întoarcă” (VIDEO)

Kastellorizo, insula grecească liberă de coronavirus, în care toți locuitorii au fost vaccinați. „Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm să se întoarcă” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Mar 2021, 10:09
Kastellorizo, insula grecească liberă de coronavirus, în care toți locuitorii au fost vaccinați. „Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm să se întoarcă” (VIDEO) Foto: Hepta - DPA Images / AA/ABACA Externe

În Kastellorizo, o mică insulă grecească, nu mai e niciun caz de coronavirus și toți locuitorii au fost vaccinați. Ei sunt atenți să respecte regulile de prevenție și sunt nerăbdători să-i primească pe turiști.

 

Kastellorizo, insula grecească fără cazuri de coronavirus

 

Din martie anul trecut și până în prezent nu a fost identificat decât un singur caz de coronavirus în Kastellorizo, iar persoana respectivă a stat în izolare, așa că virusul nu s-a răspândit. Localnicii sunt atenți la măsurile de prevenție, iar cei care ajung pe insulă trebuie să prezinte un test rapid COVID cu rezultat negativ, informează Euronews.

„Am fost vaccinată. Toată populația s-a vaccinat, oameni de la 20 la 94 de ani. Eu sunt bătrână, mi-am trăit viața, dar, din fericire, virusul nu ajunge la insula noastră. Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm să se întoarcă”, a spus Maria Lazaraki (90 de ani), a cărei familie deține un restaurant.

Și pescarul Michalis Matsos speră la revenirea turiștilor, mai ales că pandemia le-a adus pierderi semnificative: „Nu mai avem cui vinde peștele. Orice prind nu are nicio valoare. Sperăm că oamenii vor veni vara, ca să cumpere peștele”.

Kastellorizo, insula grecească liberă de coronavirus, în care toți locuitorii au fost vaccinați

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Kastellorizo susține ideea certificatului de vaccinare

 

Autoritățile din Kastellorizo susțin propunerea guvernului grec privind eliberarea unui certificat de vaccinare. Viceprimarul Stratos Amigdalos a declarat că vaccinarea anti-COVID-19 i-a ajutat și din punct de vedere psihologic, căci au scăpat de frică și nesiguranță. El s-a arătat optimist că lucrurile vor evolua spre mai bine.

„Suntem în favoarea certificatului de vaccinare. Mulți dintre locuitorii noștri l-au obținut. Pentru zone precum Kastellorizo, e important să știm că turistul care vine a fost vaccinat”, a mai afirmat Stratos Amigdalos.

Grecia își dorește să deschidă sezonul turistic înainte de începere verii. Guvernul de la Atena speră ca, pe măsură ce vor fi cât mai mulți oameni vaccinați, va putea permite deschiderea teraselor în luna aprilie și reluarea turismului începând cu luna mai.

Comisia Europeană urmează să prezinte, pe 17 martie, un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor, care va include şi propunerea sa privind „paşapoartele verzi digitale”.