Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Kim Jong Un şi Donald Trump corespondează din nou. De data aceasta este vorba despre o scrisoare 'excelentă'

Kim Jong Un şi Donald Trump corespondează din nou. De data aceasta este vorba despre o scrisoare 'excelentă'

Un articol de: Tudor Ionescu - 23 Iun 2019, 17:39
Kim Jong Un şi Donald Trump corespondează din nou. De data aceasta este vorba despre o scrisoare 'excelentă' Sursă foto: hepta.ro Externe

Preşedintele Donald Trump i-a trimis liderului nord-coreean, Kim Jong-un o scrisoare cu un conţinut "excelent", precizează Bussines Insider, care citează agenţia de presă nord-coreeană.

"Kim a spus cu satisfacție că scrisoarea are un conţinut excelent şi a lăudat raţionamentul politic şi curajul extraordinar al lui Trump. Kim a spus că se va gândi foarte serios la conţinut", a precizat Agenţia Centrală de Ştiri nord-coreeană.

Mesajul trimis liderului nord-coreean vine cu puţin timp înainte ca Donald Trump să efectueze o vizită în Coreea de Sud, unde se va întâlni cu preşedintele Moon Kae-in.

Scrisoarea cu conţinut 'excelent' vine şi la doar câteva zile după ce Donald Trump s-a lăudat că a prmit o scrisoare 'foarte frumoasă' de la Kim Jong-un, ocazie cu care a şi dat de înţeles că s-ar putea întâlni pentru a treia oară.

"Nu pot să vă arăt scrisoarea, în mod evident, dar a fost foarte personală, foare caldă, foarte frumoasă", spusese Trump la data respectivă, adăugând că: "Cred că ceva se va întâmpla, ceva ce va fi foarte pozitiv".

Foto: Kim Jong-un și Donald Trump (sursă foto: hepta.ro)

Care sunt motivele de disensiune dintre cele două părţi

Schimbul de scrisori "excelente" şi "foarte frumoase" nu poate avea, însă, o valoare foarte mare atunci când este confruntat cu realitatea de la sol.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

În ciuda optimismului afişat de cei doi lideri, în fapt, Coreea de Nord rămâne tot un stat închis, care a făcut concesii doar pentru imagine şi care nu dă semne de reformare la nivel sistemic.

Pentru regimul comunist de la Phenian programul nucleare reprezintă, în continuare, cea mai bună garanţie pentru supravieţuirea lui, iar sancţiunile impuse de ONU şi de Statele Unite reprezintă, în continuare, un impediment în calea acestui obiectiv. Iar obiectivul suprem al Coreei de Nord rămâne, în continuare, reunificarea Peninsulei Coreene, dar sub regim comunist.

De precizat este faptul că, şi în trecut, Coreea de Nord a mai dat semne de relaxare a politicii sale externe, doar pentru a-şi schimba tonul la scurt timp după aceea. O astfel de schimbare a avut loc chiar şi în timpul mandatului lui Donald Trump, la scurt timp de la întâlnirea dintre cei doi lideri, din Singapore. 

Este drept însă, ca retorica afişată în ultimul an de Coreea de Nord a fost cea mai relaxată din ultimele decenii, cel puţin la suprafaţă.