Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Angela Merkel: Germania a rămas cel mai important partener comercial pentru România (VIDEO)

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Angela Merkel: Germania a rămas cel mai important partener comercial pentru România (VIDEO)

Un articol de: - 19 Iun 2017, 15:02
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Angela Merkel: Germania a rămas cel mai important partener comercial pentru România (VIDEO) Externe

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o la Berlin cu cancelarul Angela Merkel, că Germania rămâne principalul partener comercial al țării noastre. 

Șeful statului a subliniat de mai multe ori pe parcursul discursului său că asupra mai multor subiecte a avut păreri apropiate sau chiar identice cu liderul german. 

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Angela Merkel: Germania a rămas cel mai important partener comercial pentru România

”Relația cu Germania este pentru România nu doar una de importanță strategică, este și privilegiată și, cu siguranță, una dintre cele mai bune relații pe care le avem. 

Germania a rămas cel mai important partener comercial pentru România, este pe primul loc. Arată că nu suntem doar apropiați politic, ci și economic. 

Am vorbit mult și despre Europa și proiectul european. Trebuie consolidat, continuat și îmbunătățit. 

Trebuie să găsim căile cele mai bune pentru a ne apropia de cetățeanul european, de a asigura securitatea spațiului european și de a găsi cele mai bune căi pentru a face UE mai bună. 

Am menționat tema spațiului Schengen, doamna cancelar m-a încurajat să continui discuțiile și cu alți parteneri europeni, poate reușim să ne apropiem de o soluționare. Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Am discutat despre relația transatlantică. Am relatat pe scurt cum a decurs vizita pe care am făcut-o în SUA și am căzut de acord că rămânem pe aceeași idee că relația transatlantică este vitală. 

Suntem de aceeași părere că nu trebuie să optăm între NATO și UE, ci trebuie să colaborăm. 

Am trecut în revistă vecinătatea estică, problematica Moldovei, a Ucrainei. 

Am discutat despre spațiul Mării Negre și securitatea la Marea Neagră unde avem păreri aproape identice”, a spus Klaus Iohannis

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Angela Merkel,   Germania