Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis: E posibil ca UE să ne oblige să primim mai mulți refugiați. Este un scenariu pe care nu îl dorim (VIDEO)

Klaus Iohannis: E posibil ca UE să ne oblige să primim mai mulți refugiați. Este un scenariu pe care nu îl dorim (VIDEO)

Un articol de: - 17 Sep 2015, 14:42
Klaus Iohannis: E posibil ca UE să ne oblige să primim mai mulți refugiați. Este un scenariu pe care nu îl dorim (VIDEO) Foto: B1 TV Externe

Președintele Klaus Iohannis a spus joi, după ședința CSAT, că Uniunea Europeană ar putea să ne oblige să primim mai mulți refugiați decât avem noi posibilitatea să luăm.

Șeful statului a menționat și că Parlamentul European a votat o recomandare joi care conține cote obligatorii.

În ceea ce privește Consiliul JAI, Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, va avea aceași misiune ca la Consiliul JAI precendent și anume - va susține că România este solidară dar nu aceptă cote obligatorii.

"În final, cea mai așteptată tematică a fost cea a migrației. Am avut informări foarte bune în acest sens, s-a discutat modul în care România se va prezenta la Consiliul JAI extraordinar de săptămâna viiotare și s-a explicat membrilor CSAT poziția României.

Ministrul de interne va avea un mandat foarte asemănător cu cel de la ultima ședință JAI și anume că România este solidară cu celelate state din UE, dar nu putem considera cotele obligatorii o soluție la prob migrației.

Noi am vrut să discutăm ce se întâmplă și după acest Consiliu, pentru că Parlamentul European a votat o recomandare în acest sens care, din păcate, conține cote obligatorii. Este posibil ca, printr-o procedură care va fi votată săptămâna următoare, UE să ne oblige să primim mai mulți refugiați decât avem noi posibilitatea să primim. Este un scenariu pe care nu îl dorim, un scenariu care nu ajută la rezolvarea problemei.

Dacă se întâmplă așa ceva, atunci este clar că trebuie să găsim soluții, în speță s-a vehiculat ideea de a folosi fonduri europene"
, a spus Iohannis.

Parlamentul European a aprobat joi, în procedură de urgență, propunerea făcută în 9 septembrie de Comisia Europeană privind repartizarea a 120.000 de refugiați deja pe teritoriul Italiei, Greciei și Ungariei către alte state membre UE. (Detalii AICI)

Klaus Iohannis: E posibil ca UE să ne oblige să primim mai mulți refugiați


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   ministru de Interne,   UE