Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis i-a ÎNFURIAT pe EVREII din Europa: ''Limbaj sinistru. Declanșează semnale de alarmă''

Klaus Iohannis i-a ÎNFURIAT pe EVREII din Europa: ''Limbaj sinistru. Declanșează semnale de alarmă''

Un articol de: - 27 Apr 2018, 12:14
Klaus Iohannis i-a ÎNFURIAT pe EVREII din Europa: ''Limbaj sinistru. Declanșează semnale de alarmă'' Externe

Președintele Asociației Europene a Evreilor, Rabinul Menachem Margolin, s-a sesizat, vineri, după ce președintele Klaus Iohannis a făcut aluzie la anumite “înțelegeri secrete” dintre Liviu Dragnea și evrei.

Rabinul Margolin, a cărui organizație de la Bruxelles reprezintă evreii de pe întregul continent, a avertizat că șefii de stat ar trebui să evite utilizarea unui astfel de limbaj „greu, cu conotații, subtil sinistru”.

"Indiferent de protocoalele stabilite și de nemulțumirea evidentă a președintelui că nu au fost respectate, aș îndemna la reținere și prudență privind folosirea unui astfel de limbaj de către şefii de stat.

Sub presiune mediatică, găsirea cuvintelor corecte nu este întotdeauna ușoară și suntem pregătiți, în acest context, să oferim președintelui beneficiul îndoielii. Dar folosirea unui astfel de limbaj, încărcat cu conotații și subtilităţi sinistre, poate fi folosit de elementele dubioase din societate și, în mod firesc, declanșează semnale de alarmă în rândul comunității evreiești”, a declarat Rabinul Menachem Margolin pentru Qmagazine.

Klaus Iohannis a făcut referire la ”înțelegeri secrete” pe care este posibil ca Liviu Dragnea să le facă ”cu evreii”, în vizita în Israel. Președintele a criticat secretomania în care s-a organizat vizita lui Dăncilă și Dragnea în Israel și a subliniat faptul că aceștia nu au mandat pentru ceea ce discută în Israel, deci nu vorbesc în numele României.  (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Menachem Margolin