Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis face pasul înapoi în scandalul ambasadei din Israel: Preşedintele nu respinge o posibilă mutare, ci doar critică lipsa unei consultări (VIDEO)

Klaus Iohannis face pasul înapoi în scandalul ambasadei din Israel: Preşedintele nu respinge o posibilă mutare, ci doar critică lipsa unei consultări (VIDEO)

Un articol de: - 17 Mai 2018, 10:42
Externe

Preşedintele Klaus Iohannis face pasul înapoi în scandalul memorandumului privind mutarea ambasaderi României din Israel la Ierusalim. Într-o declaraţie de presă de la Sofia unde participă la summit al Uniunii Europene, şeful statului nu a respins ideea unei posibile mutări şi s-a limitat doar în a critica PSD pentru că a făcut un anunţ fără a îl consulta înainte.

"Am criticat că s-au dus în Israel fără să se consulte cu mine sau cu specialişti în politică externă. Acesta lurcu nu se face, nu că nu ar fi frumos sau că nu ar da o educaţie selectă, astfel de abordări dăuneaza grav României şi nu trebuie să aibă loc", a afirmat preşedintele.

În schimb, Klaus Iohannis a încetat în a mai critica ideea ca România să îşi mute ambasada la Ierusalim pe modelul american, afirmând că toate aspectele sunt luate în calcul.

"Eu sunt de acord să fie luate în considerare toate aspectele. Este bine să ştim unde stăm, de acolo se va lua o decizie şi ultimul cuvânt, conform Constituţiei îl voi avea eu. Dar nu am decis niciodată fără să fiu informat. Un decident care se găseşte vorbind într-o ţară străină fără să ştie toate detalii greşeste. Nu am să fac această greşeală!", a precizat Iohannis.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Israel
 
 
 
Loading...