Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis, la Bruxelles: Chiar dacă se decide să plece sau să rămână, Marea Britanie este un partener foarte important pentru UE şi pentru România. Este bine să abordăm lucrurile cu calm, cu luciditate (VIDEO)

Klaus Iohannis, la Bruxelles: Chiar dacă se decide să plece sau să rămână, Marea Britanie este un partener foarte important pentru UE şi pentru România. Este bine să abordăm lucrurile cu calm, cu luciditate (VIDEO)

Un articol de: - 28 Iun 2016, 18:47
Klaus Iohannis, la Bruxelles: Chiar dacă se decide să plece sau să rămână, Marea Britanie este un partener foarte important pentru UE şi pentru România. Este bine să abordăm lucrurile cu calm, cu luciditate (VIDEO) Externe

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Bruxelles, că problema ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuie abordată cu calm și cu liciditate, subiniind că indiferent de modul în care va evolua această situație, Regatul Unit rămâne un partener important pentru România, informează Digi 24.

”Există opinii uşor diferite. Unii vor să fie presată Marea Britanie să plece imediat, alţii ar sugera chiar că ar fi bine să se aştepte. Una peste alta, este un lucru clar: nu se poate negocia nimic până nu există o solicitare scrisă din partea Marii Britanii, ori David Cameron a spus clar că nu va face acest lucru. Aşa că până în toamnă este foarte puţin probabil să avem documente cu care să putem negocia.

Voi susţine punctul de vedere al României, că nu este cazul să ne grăbim peste măsură. Este bine să abordăm lucrurile cu calm, cu luciditate şi, fiind vorba de Marea Britanie, trebuie să fim foarte cinstiţi. Chiar dacă se decide să plece sau să rămână, Marea Britanie este un partener foarte important pentru UE şi, sigur, şi pentru România”, a declarat Iohannis.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Șeful statului a mai precizat că procesul de ieșire a Marii Britanii din blocul comunitar va dura cel puțin doi ani și a precizat că România trebuie să se implice pentru a apăra drepturile cetățenilor care muncesc pe teritoriul Regatului Unit.

”Cred că este foarte „fair” să pregătim această mişcare foarte bine şi să o facem în aşa fel încât să rezulte o situaţie în avantajul tuturor părţilor. Iar noi, România, avem suficiente lucruri de negociat. Mă gândesc în primul rând la românii care trăiesc şi lucrează în Marea Britanie, pentru care avem de gând să ne implicăm, dar sunt şi alte lucruri de politică externă, de securitate, unde Marea Britanie şi România au puncte de vedere apropiate.

E puţin devreme să spunem ce am cere, dar cred că e important să se reţină o chestiune. Dacă românii doresc să lucreze acolo, e bine să găsească condiţii echitabile, iar pentru cei care s-au stabilit acolo trebuie să vedem, să purtăm negocierea în sensul în care să nu aibă ei pierderi de suportat datorită acestei mişcări.

Trebuie să vedem lucrurile şi în succesiunea lor temporală. Deocamdată nu se întâmplă nimic şi nu se va întâmpla nimic. Probabil un an, doi ani. Timp în care, evident, după ce se solicită ieşirea, se negociază aceste lucruri. În niciun caz nu este cazul să intre cineva în panică. Dar România este conştientă că trebuie să se implice pentru românii din Marea Britanie. Şi o va face”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, la Bruxelles, despre Brexit: Este bine să abordăm lucrurile cu calm, cu luciditate. Chiar dacă se decide să plece sau să rămână, Marea Britanie este un partener foarte important pentru UE şi pentru România

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Marea Britanie