Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis, pentru La Repubblica: România are nevoie de un Guvern cu politici de centru-dreapta

Klaus Iohannis, pentru La Repubblica: România are nevoie de un Guvern cu politici de centru-dreapta

Un articol de: B1 TV - 04 Dec 2014, 08:38
Klaus Iohannis, pentru La Repubblica: România are nevoie de un Guvern cu politici de centru-dreapta Externe

Klaus Iohannis e de părere că România are nevoie de un Guvern cu politici de centru-dreapta. Într-un interviu pentru publicaţia italiană La Repubblica, preşedintele ales a vorbit despre principalele puncte ale programului său, pledând pentru unitate. Cât despre relaţiile cu Rusia, Klaus Iohannis spune că ar putea fi reluate, numai după ce va fi depăşită cu bine etapa crizei din Ucraina.

În cadrul interviului acordat jurnaliştilor italieni, preşedintele ales, Klaus Iohannis, a vorbit despre necesitate unei acţiuni comune la nivel european.

Întrebat dacă există posibilitatea unei relaţii normale cu Rusia condusă de preşedintele Vladimir Putin, Iohannis a răspuns: „În prezent, situaţia este mai dificilă. Este necesară o acţiune comună la nivel european. În momentul de faţă, relaţia cu Rusia este influenţată de criza din Ucraina şi de percepţia privind o politică agresivă, incompatibilă cu dreptul internaţional. Când vor fi depăşite aceste obstacole, putem reexamina relaţiile cu Moscova”.

Întrebat despre relaţiile României cu Italia, Iohannis a precizat că întotdeauna există loc pentru parteneriate mai strânse, reciproc avantajoase şi s-a arătat încrezător că, în viitor, România şi Italia pot consolida relaţiile la toate nivelurile.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Vladimir Putin