Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis: România este și dorește să fie în continuare parte a soluției la criza migrației. Suntem solidari cu celelalte țări membre UE (VIDEO)

Klaus Iohannis: România este și dorește să fie în continuare parte a soluției la criza migrației. Suntem solidari cu celelalte țări membre UE (VIDEO)

Un articol de: - 14 Oct 2015, 12:27
Klaus Iohannis: România este și dorește să fie în continuare parte a soluției la criza migrației. Suntem solidari cu celelalte țări membre UE (VIDEO) Foto: B1 TV Externe

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, despre pricipalele teme de pe agenda reuniunii, punând accent mai ales pe criza
migrației. În acest sens, șeful statului a precizat România dorește să fie parte a soluției la această problemă.

”Subiectul cel mai important care este și cel mai de actualitate este migrația. E foarte clar că acest fenomen a dus la situații complicate în interiorul UE, a dus la situații tensionate, dar trebuie să recunoștem că suntem pe calea cea bună de a găsi soluții. Vom discuta anumite aspecte ale migrației care nu țin de interiorul UE, cu care țin de securitatea frontierelor exterioare ale UE, despre țările de proveniență și cum pot fi ele ajutate și despre țările de tranzit și cum se poate ajunge la concluzii comune cu acestea”, a spus Klaus Iohannis.

”Dacă vorbim despre migrație, cred că punctul de vedere al României este foarte cunoscut. Vreau să repet că România este și dorește să fie în continuare parte a soluției. România este solidară cu celelalte țări membre UE. Abordările noastre se bazează pe solidaritate și responsabilitate. Vom fi în continuare alături de celelate state membre și vom contribui la soluții”, a declarat șeful statului.

Iohannis a precizat totodată că țara noastră stă foarte bine în ceea ce privește asigurarea securității frontierelor externe ale Uniunii Europene.

”Asigurarea frontierelor extrerioare este un capitol unde România stă foarte bine, chiar dacă nu suntem membru Schengen. România își ia foarte în serios misiunea de apărare a frontierelor externe ale UE. România se comportă de facto ca și cum ar fi membră Schengen. Este important în rezolvarea crize migrației să vedem care este sursa acestor afluxuri de migranți. Sursa cea mai impotantă este Siria, a mai spus președintele.

”Conflictul din Siria este cauza unui număr imens de refugiați. Soluția estre evidentă - pacea în Siria. Pentru asta trebuie să colaboreze toate părție implicate. Faptul ca în ultima vreme Rusia s-a angajat militar în Siria nu ajută la soluționarea crizei, ci complică situația. Singura cale de ieșire este cea a negocierii. Toate părțile implicate trebuie aduse la masa negocierii și atunci se vor găsi soluții. Acesta este punctul de vedere al României. România este una din puținele țări care mai au personal la ambasada din Damasc. Pentru ca suntem acolo, putem fi facilitatori pentru discuții care să aducă pacea în zonă”, a mai precizat Klaus Iohannis.Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Consiliul European,   migratie,   solidaritate,   Siria,   UE,   Schengen