Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Danemarcei

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Danemarcei

Un articol de: - 22 Iun 2017, 20:36
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Danemarcei Foto:presidency.ro Externe

Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, la solicitarea acestuia, în marja reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

Cei doi au abordat temele aflate pe agenda actualului Consiliu European, precum și aspecte ale relațiilor dintre cele două state. Ambii au subliniat necesitatea unei coordonări mai strânse între România și Regatul Danemarcei, cu scopul promovării mai eficiente a intereselor comune la nivel european.

"Președintele României a evidențiat contribuția activă a României la eforturile de revigorare a proiectului european, în baza unei abordări axate pe necesitatea prezervării unității, solidarității și coeziunii europene, a principiilor și valorilor fundamentale proiectului european. Totodată, președintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea promovării în continuare a obiectivelor comune, care să conducă la o Uniune Europeană cu un profil consolidat, capabilă să gestioneze cu succes crizele cu care se confruntă", se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Totodată, cei doi au convenit, printre altele, intensificarea cooperării judiciare și polițienești, în baza principiilor UE privind libera circulație.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis