Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis se va întâlni cu Emmanuel Macron în cadrul Consiliului European de la Bruxelles

Klaus Iohannis se va întâlni cu Emmanuel Macron în cadrul Consiliului European de la Bruxelles

Un articol de: - 22 Iun 2017, 07:50
Klaus Iohannis se va întâlni cu Emmanuel Macron în cadrul Consiliului European de la Bruxelles Foto: meritocratia.ro Externe

Președintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, desfășurat în perioada 22-23 iunie, unde are programată o întâlnire cu președintele Franței, Emmanuel Macron, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, citat de Agerpres.

"În marja Consiliului European, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea și o întâlnire cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Pe agenda de discuții figurează teme din sfera relațiilor bilaterale, a afacerilor europene și a dosarelor internaționale", se arată în comunicatul emis de Administrația Prezidențială.

Principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii vor fi securitatea și apărarea, creșterea economică și competitivitarea, migrația și schimbările climatice. Pe lângă acestea vor fi discutate și inițiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piața Unică Digitală, prercum și relațiile externe ale Uniunii Europene.

Totodată, vor fi abordate și cele mai recente evoluții legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În cadrul reuniunii Consiliului European, vor fi andosate recomandările specifice de țară, printre care statele membre ale Uniunii sunt invitate să continue punerea în aplicare a reformelor structurale, să stimuleze investițiile și să consolideze finanțele publice, recomandări propuse de către Comisia Europeană în contextul Semestrului European 2017.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Emmanuel Macron,   Consiliul European,   Bruxelles