Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis a vorbit la summitul UE despre importanța combaterii fenomenului fake news

Klaus Iohannis a vorbit la summitul UE despre importanța combaterii fenomenului fake news

Un articol de: B1.ro - 20 Sep 2018, 20:13
Externe

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, în cadrul summitului informal al liderilor UE de la Salzburg, despre importanța acțiunilor Uniunii de combatere a dezinformării și a știrilor false.

”Președintele Klaus Iohannis a evidențiat, în context, atenția deosebită pe care România o acordă consolidării cooperării în interiorul Uniunii Europene și cu partenerii internaționali în domeniul securității cibernetice. Totodată, Președintele României a subliniat importanța acțiunilor de la nivelul Uniunii Europene în direcția combaterii dezinformării și a știrilor false (fake news), precum și a promovării unei abordări integrate în plan european, de natură să consolideze încrederea cetățenilor europeni în spațiul de securitate al Uniunii Europene”, a transmis Administrația Prezidențială, printr-un comunicat.

În cadrul discuțiilor despre Brexit, Iohannis a reiterat importanța menținerii unității Uniunii și de continuare a negocierilor cu o singură voce, în scopul încheierii unui acord corect și echitabil cu Marea Britanie. Totodată, șeful statului român a evocat și necesitatea identificării de modalități de continuare a cooperării cu Marea Britanie, dat fiind că aceasta și Uniunea Europeană au obiective comune la nivel internațional.

În ceea ce privește migrația, Președintele României a reiterat faptul că dimensiunea externă a migrației, prin întărirea cooperării cu statele terțe partenere, rămâne, în viziunea țării noastre, un pilon esențial care contribuie la implementarea de soluții durabile de răspuns la presiunea determinată de migrația ilegală. De asemenea, Iohannis a evidențiat susținerea României pentru măsurile vizând consolidarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   UE,   Brexit
 
 
 
Loading...