Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Krichbaum (Bundestag), scrisoare către Barosso: România se îndreaptă spre o democrație ghidată. Cer procedura de infringement

Krichbaum (Bundestag), scrisoare către Barosso: România se îndreaptă spre o democrație ghidată. Cer procedura de infringement

România riscă să îi fie suspendate drepturile de vot în Europa. Aceasta este concluzia îngrijorătoare care reiese în urma unei scrisori deschise adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso. Toate procedurile prin care USL încearcă să controleze scena politică sunt amintite în scrisoarea trimisă de Gunther Krichbaum președintelui comisiei europene, Barosso. 

Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului german şi membru al Partidului Creştin-Democrat al cancelarului Angela Merkel, critică dur practicile USL din Parlament și consideră toate aceste demersuri a fi unele discutabile.

„Domnule preşedinte,

Vă scriu cu mare îngrijorare, privind situaţia politică din România. Ultimele mişcări de pe scena românească indică faptul că ţara se îndreaptă spre o "democraţie ghidată". În ultimele săptămâni, structurile politice au fost alterate cu o viteză ameţitoare. Legea a fost subminată, iar Justiţia a fost pusă sub semnul întrebării”,
se arată în scrisoarea preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului german, citată de Mediafax.

Urmează o descriere succintă a situaţiei create în ultimele săptămâni pe scena politică românească.

„În primul rând, majoritatea PSD/PNL din Parlamentul român a restrâns drepturile Curţii Constituţionale. Acum nu mai are decât un aviz consultativ pe majoritatea problemelor. (...)
De asemenea, premierul Victor Ponta a ignorat decizia Curţii Constituţionale şi a mers la Bruxelles, în locul preşedintelui”, se mai arată în scrisoare.

Este trecută apoi în revistă schimbarea tutelei Monitorului Oficial, scandalul plagiatului şi scrisoarea culminează cu demersul suspendării preşedintelui. Concluzia scrisorii liderului din Bundestag este mai mult decât îngrijorătoare pentru România.

„Cer Comisiei Europene să se gândească serios la sancţionarea României conform articolului 7 din legislaţia europeană şi a procedurii de infringement faţă de România, conform articolului 258”, mai scrie Krichbaum.

Cu alte cuvinte, retragerea dreptului de vot al României în Comisia Europeană.

Citeşte mai multe despre:   scrisoare,   Comisia Europeana,   suspendare,   Europa,   Victor Ponta,   Guvernul Romaniei