Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA se implică în litigiul respectării drepturilor minorităților naționale din Ucraina, în care România e inexistentă diplomatic: Cum încearcă Departamentul de Stat să convingă Budapesta și Kievul să rezolve problema

SUA se implică în litigiul respectării drepturilor minorităților naționale din Ucraina, în care România e inexistentă diplomatic: Cum încearcă Departamentul de Stat să convingă Budapesta și Kievul să rezolve problema

Un articol de: Andrei Stan - 19 Mar 2019, 12:16
SUA se implică în litigiul respectării drepturilor minorităților naționale din Ucraina, în care România e inexistentă diplomatic: Cum încearcă Departamentul de Stat să convingă Budapesta și Kievul să rezolve problema Foto: Kurt Volker / Sursa: Hepta.ro Externe

Statele Unite se implică în litigiul legat de respectarea drepturilor minorităților naționale din Transcarpatia, în care, deși sunt vizați și mulți români din Ucraina, diplomația de la București pare mai degrabă absentă.

Reprezentantul special al Departamentului de Stat al Statelor Unite pentru Ucraina, Kurt Volker, a declarat că SUA speră ca Ucraina și Ungaria să se așeze la masa negocierilor și să rezolve această situație conflictuală, în contextul agresiunii rusești. 

„Pentru Ucraina, aflată în fața unei agresiuni externe, este extrem de important sprijinul politic deplin al Ungariei. Ungaria trebuie să-și exprime poziția și să demonstreze sprijin pentru Ucraina”, a spus Volker, în cadrul unui briefing online de la Bruxelles, potrivit Libertatea Cuvântului.

„Știu că între Ucraina și Ungaria există o problemă referitoare la drepturilor minorităților naționale din Transcarpatia, unde minoritatea maghiară dorește să păstreze învățământul în limba maghiară … Sper că Ucraina și Ungaria se vor așeza la masa negocierilor și vor elabora un mecanism pentru a putea ieși din situația creată”, a spus Volker.

Reprezentantul SUA consideră că ambele părți au argumente rezonabile în acest litigiu.

„Situația actuală nu permite Ucrainei să organizeze reuniuni ministeriale cu NATO. Este un mare păcat, deoarece într-o situație în care Ucraina este atacată, ea are nevoie de sprijin extern. Sper că Ucraina și Ungaria se pot așeza la masa negocierilor și rezolva toate problemele, astfel încât Ungaria să își paotă exprima sprijinul deplin pentru Ucraina", a mai spus Volker.
 

Citeşte mai multe despre:   Kurt Volker,   SUA,   Ucraina,   Ungaria,   Transcarpatia