Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe „La 16 ani câştigam mai mult ca doctorul din sat”. Povestea impresionantă a unei românce plecată să muncească în Italia

„La 16 ani câştigam mai mult ca doctorul din sat”. Povestea impresionantă a unei românce plecată să muncească în Italia

Un articol de: - 26 Iun 2016, 10:15
„La 16 ani câştigam mai mult ca doctorul din sat”. Povestea impresionantă a unei românce plecată să muncească în Italia Foto: digi24.ro Externe

Gazeta românească prezintă un nou episod din viața românilor de peste hotare.

Petronela este o tânără de 20 de ani care a decis să plece în Italia în urmă cu patru ani. Ea a lucrat pentru prima dată în Calabria unde îngrijea un copil și o bătrână.

"Aveam 16 ani şi venisem cu o vecină din sat pentru trei luni, să-i ţin locul. Ea nu s-a mai întors şi eu am rămas la acea familie un an şi jumătate. Nu ştiam limba şi oricum nu m-ar fi ajutat prea mult, acolo se vorbea în dialect. Aveam liber doar duminica, de la ora 14 la 18 şi de obicei mă duceau la biserică sau în vreo vizită pe la neamuri.”, a declarat Petronela, potrivit gazetaromânească.ro.

Tânăra spune că a fost nevoită să plece în străinătate din cauza faptului că nu a avut un sprijin pentru studii și a terminat doar clasa a-VI-a.

“Îmi amintesc că mi-era dor de casă şi îi trimiteam mamei o dată pe lună un pachet, cu multe dulciuri pentru cele două surori ale mele şi câţiva bănuţi. Eu primeam 400 de euro pe lună. Mama mi-a spus că eu, la 16 ani, câştig mai mult ca doctorul din sat!

Când eram mică le spuneam tuturor că vreau să mă fac doctor! Dar nu am fost bună la şcoală, nimeni nu m-a ajutat şi am rămas repetentă. Aşa că n-am mai ajuns în clasa a VII”, a mai spus tânăra.

Petronela spune că nu vrea să se mai întoarcă în România și vrea să rămână în Italia, ea lucrează vara cameristă, iar iarna la ore.

"Aici, în Italia am văzut prima dată marea. Şi aici vreau să rămân. Mă duc în România doar când am concediu, probabil când voi face nunta fiindcă vreau să mă căsătoresc cu un român care lucrează aici. M-am obişnuit şi viaţa e mai liniştită aici.", a declarat românca.

 Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

 

 

Citeşte mai multe despre:   romanca,   Italia,   salariu