Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Laboratoarele spaniole susțin că testele rapide cumpărate din China NU funcționează. Spania a achiziționat deja 640.000 și voia să aducă alte 5,5 milioane

Laboratoarele spaniole susțin că testele rapide cumpărate din China NU funcționează. Spania a achiziționat deja 640.000 și voia să aducă alte 5,5 milioane

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Mar 2020, 09:33
Externe

Laboratoarele de microbiologie din Spania au comunicat că testele cumpărate din China au o sensibilitate de 30%, când aceasta ar trebui să depășească 80%, potrivit cotidianului El Pais.

Anunțate cu mult fast de cabinetul Pedro Sanchez, testele rapide pentru noul coronavirus, cu care se încearcă creionarea unei imagini de ansamblu în Spania în ceea ce privește numărul real de oameni infectați, nu funcționează cum trebuie. Acest lucru a fost demonstrat de mai multe laboratoare de microbiologie de la marile spitale spaniole, care au analizat eficiența kiturilor cumpărate din China.

Rezultatele evaluărilor preliminare sunt descurajante: „Nu detectează cazurile pozitive cum ne așteptam”, semnalează o persoană din prima linie, sub condiția anonimatului.

Testele rapide, fabricate de compania chineză Bioeasy, ce are sediul la Shenzen – unul dintre polii tehnologici ai statului asiatic – unde îl are și Huawei, au o sensibiltate de 30%, când aceasta ar trebui să fie de peste 80%, susține aceeași sursă.

Unul dintre microbiologii care au evaluat testul chinez dă asigurări: „Cu astfel de valori, nici măcar nu are rost să folosim mostrele”. Concluzia experților a fost că trebuie utilizate în continuare așa-zisele teste PCR, lucru pe care l-au comunicat Institutului spaniol de sănătate publică.

Actualele kituri de testare, care sunt folosite de laboratoarele spaniole de microbiologie, folosesc o tehnică moleculară denumită PCR, care detectează ARN-ul virusului dintr-un exudat nazofaringian. Este o procedură minuțioasă, care necesită echipamente specifice și al cărui rezultat poate fi așteptat ore întregi.

În schimb, testele rapide seamană cu cele de sarcină: mostra recoltată, tot din zona nazofaringiană, se depozitează pe un cartuș cu suprafață reactivă, care arată printr-o serie de linii dacă rezultatul este pozitiv, negativ sau invalid. Guvernul Spaniei, care a cumpărat deja circa 640.000 de teste, vrea să demareze un program masiv de screening.

Mai mult decât atât, miercuri, Spania a anunțat că va achizițona și alte materiale sanitare din China, în valoare de 432 de milioane de euro. Astfel, în săptămânile viitoare, în Regat vor ajunge 550 de milioane de măști, 5,5 milioane de kituri de testare rapidă și 950 de ventilatoare mecanice. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Spania