Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lansarea animației " În căutarea lui Dory"  poate pune în pericol viața marină  (VIDEO)

Lansarea animației " În căutarea lui Dory"  poate pune în pericol viața marină  (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iun 2016, 15:12
Lansarea animației " În căutarea lui Dory"  poate pune în pericol viața marină  (VIDEO) Foto: imdb Externe

Cercetătorii în domeniul acvatic au declarat că se tem pentru activitatea unor specii de pești.  Acvariştii sunt de părere că după isteria provocată de filmul " În căutarea lui Nemo", noua producție, " În căutarea lui Dory", va avea același impact negativ asupra vieții subacvatice.

Potrivit acvicultorilor, după lansarea animației "În căutarea lui Nemo", cererea pentru specia de peşti-clovn a explodat. Norocul magazinelor specializate în vânzarea de pești a fost acela că timp de mai multe decenii, crescătorii au avut posibilitatea să cultive mai multe specii de peşte-clovn în captivitate, iar acest fapt a scăzut presiunea pusă pe populaţia sălbatică de peşti-clovn.

În privința animației "În căutarea lui Dory", specialiștii se arată îngrijorați  de posibila creștere a numărului de doritori  pentru peștelui chirurg-regal, acesta fiind specia de pește a persoanjului "Dory".A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

"În căutarea lui Dory"

Conform cercetătorilor, specia de peşte - chirurg-regal  nu poate fi sustrasă din habitatul natural într-un mod corespunzător. Unii colectori distrug coralul încercând să prindă un astfel de animăluţ şi nu există nicio alternativă să fie crescuți  în captivitate, notează mediafax.ro

Peștele Chirurg Regal

Andrew Rhyne, biolog marin la Universitatea Roger Williams din Rhode Island, a declarat că  toată discuția  ar trebui purtată în jurulul subiectului de protejare a habitatului natural. În același timp, el a  specificat că "colectarea şi comercializarea peştilor de acvariu este o sursă valoroasă de venit pentru comunităţile de pe coastă. Asta în schimb încurajează comunităţile să protejeze ecosistemele de corali, pentru că întreţinerea oamenilor depinde de ele. Pe scurt, o zonă de pescuit bine gestionată creează valoare, iar acea valoarea creează cauza de protejat".

Aproximativ 300 de specii de peşti sau 17% din speciile marine de acvariu au fost crescute în captivitate, potrivit revistei Coral, care publică anual o listă a speciilor de peşti marini crescuţi în captivitate. Doar 6% dintre acestea sunt disponibile comercial şi chiar şi mai puţine sunt clasificate ca "disponibile în mod obişnuit".