Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Laura Codruța Kovesi cere ca Parchetul European să își înceapă activitatea din 1 iunie

Laura Codruța Kovesi cere ca Parchetul European să își înceapă activitatea din 1 iunie

Un articol de: Irina Mina - 07 Apr 2021, 23:58
Laura Codruța Kovesi cere ca Parchetul European să își înceapă activitatea din 1 iunie Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Externe

Miercuri, procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, le-a trimis o scrisoare comisarilor europeni pentru justiție, Didier Reynders, și pentru buget și administrație, Johannes Hahn, propunând data de 1 iunie 2021 ca dată la care Biroul Procurorului General European (EPPO), creat pentru a lupta împotriva fraudelor din fonduri europene, își va începe sarcinile de investigație și de urmărire penală.

De la numirea Colegiului EPPO, au fost adoptate decizii-cheie pentru înființarea instituției, a fost recrutați personal pentru biroul central din Luxemburg, un sistem de gestionare a cazurilor complet operațional este gata de utilizare, aranjamente de lucru cu partenerii relevanți au fost recrutați au fost adoptate sau sunt în fazele lor de finalizare etc, potrivit unui comunicat de presă.

Din nominalizările făcute până în prezent de statele membre participante, Colegiul EPPO a numit deja procurori europeni delegați în 10 state membre participante. Pe baza informațiilor disponibile în prezent, procedurile de selecție din celelalte state membre sunt în curs.

Biroul Procurorului General European (EPPO) are jurisdicție în 22 de țări europene. Ungaria, Polonia, Suedia, Danemarca și Irlanda au decis să nu adere la acest proces.

Citeşte mai multe despre:   Laura Codruta Kovesi,   Parchetul European