Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Laurence Auer, noul ambasador al Franței în România, întâlnire de prezentare cu secretarul de stat pentru afaceri europene

Laurence Auer, noul ambasador al Franței în România, întâlnire de prezentare cu secretarul de stat pentru afaceri europene

Un articol de: George Lupu - 20 Oct 2020, 15:24
Laurence Auer, noul ambasador al Franței în România, întâlnire de prezentare cu secretarul de stat pentru afaceri europene sursa foto: MAE Externe

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a primit-o marți, pe Laurence Auer, noua ambasadoare a Franței în România, în vizită de prezentare.

Potrivit unui comunicat MAE, secretarul de stat pentru afaceri europene a adresat felicitări doamnei Auer pentru recenta numire în funcția de ambasador în România și a asigurat-o de întreaga cooperare pentru îndeplinirea obiectivului de dezvoltare a Parteneriatului Strategic româno-francez.

Iulia Matei a salutat nivelul excelent al relațiilor bilaterale cu Franța, în contextul aniversar în care se împlinesc 140  de ani de  relații diplomatice între România și Franța, evocând soliditatea Parteneriatului Strategic și succesul Sezonului România Franța, în care a fost implicată personal ambasadoarea Auer, din poziția pe care a ocupat-o la acel moment.

Oficialul român s-a referit la apropiata vizită oficială în Franța a prim-ministrului României, Ludovic Orban, care va constitui un bun prilej de a aprofunda și dinamiza cooperarea bilaterală, inclusiv pe dimensiunea economică și în alte domenii de interes comun, precum și de a aprofunda colaborarea la nivel european.

Secretarul de stat pentru afaceri europene a transmis, în context, interesul și disponibilitatea părții române pentru o cooperare aprofundată cu Franța în perspectiva Președinției franceze a Consiliul UE, din prima jumătate a anului 2022.

A subliniat, totodată, obiectivul părții române de a conferi un caracter strategic mai pronunțat cooperării cu Franța, menționând importanța reluării consultărilor bilaterale în formatul 2+2 la nivel ministerial (afaceri externe și apărare) care să permită un schimb de opinii aprofundat pe teme de securitate și apărare.

Discuțiile au evidențiat, totodată, dorința ambelor părți de a continua promovarea comună a unor proiecte culturale și de diplomație publică, menite să valorifice afinitățile tradiționale, efervescența culturală și creativitatea artistică din cele două țări.

 

Noul ambasador al Franței în România

 

În urmă cu două săptămâni, Laurence Auer, noul ambasador al Franței la București a fost primită la Palatul Cotroceni, de preşedintele României, Klaus Iohannis, alături de ambasadorii agreați ai  Cehiei și Republicii Populare Bangladesh.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat succes în activitate noilor ambasadori şi i-a asigurat de sprijinul autorităţilor române în acţiunile vizând dezvoltarea relaţiilor dintre România şi ţările pe care aceştia le reprezintă.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Franceze, preşedintele României a salutat stadiul excelent al relaţiei dintre ţara noastră şi Franţa, bazat pe legături istorice, lingvistice şi culturale profunde, subsumat în prezent unui Parteneriatului Strategic solid. În acest context, cei doi interlocutori au subliniat interesul comun de a actualiza Foaia de Parcurs a Parteneriatului Strategic, cu obiectivul de a conferi un nivel superior de ambiţie cooperării româno-franceze atât în plan bilateral, cât şi european sau internaţional.