Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Le Figaro: N-ar fi mai simplu pentru guvernul român să dizolve poporul și să aleagă un altul?

Le Figaro: N-ar fi mai simplu pentru guvernul român să dizolve poporul și să aleagă un altul?

Cotidianul „Le Figaro” continuă, marți, seria de articole despre criza politică din România, de data aceasta informând publicul francez despre demisiile și demiterile din guvernul român, și despre cele mai noi evenimente legate de referendumul de pe 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu.

începe această publicație articolul, citându-l pe dramaturgul, poetul și regizorul de origine germană din prima jumătate a secolului trecut.

Le Figaro continuă prin a pune cumva în legătură acest citat cu situația din România de azi, relatând că „

„Determinați să îl demită pe șeful statului în ciuda avertismentelor Uniunii Europene, care a denunțat atacurile asupra domniei legii, coaliția a contestat validitatea listelor electorale. Pe 29 iulie, peste 86 la sută dintre votanți au dorit demiterea lui Băsescu, dar participarea la vot a ajuns la doar 46%. Jucător necinstit, guvernul a afirmat azi că pragul de participare necesar pentru a valida rezultatul consultării populare (peste 50%) a fost întrunit dacă este determinat de către numărul persoanelor aflate pe listele preliminare ale recensământului de anul trecut, nu în conformitate cu listele electorale oficiale,” mai scrie ziarul.

Le Figaro adaugă și că guvernul

La acel moment, chestroul de la Evidența Populației Constantin Manoloiu, în prezent anchetat penal pentru abuz în serviciu, i-a transmis superiorului său Ioan Rus că listele electorale nu reflectă numărul real al persoanelor cu drept de vot, iar Ioan Rus le-a dat mai departe către Curtea Constituțională.

mai povestește Le Figaro.Trebuie notat, însă, că Antonescu a demisionat din PNL la începerea interimatului, deoarece legea nu permite președintelui să fie membru al vreunui partid.

„Ce s-a întâmplat?” se mai întreabă ziarul francez. „În USL, confuzia pare totală. Crin Antonescu, care speră să îi succeadă lui Băsescu, visează cu voce tare la alegeri prezidențiale anticipate în septembrie și pare disperat să își îndeplinească scopul. Mai sigur, premierul Victor Ponta s-a înclinat oficial în fața urnelor.”

„Aceasta nu îl împiedică să ceară autorităților locale să lase totul și să actualizeze listele electorale până pe 31 august, când trebuie să se întâlnească Curtea Constituțională. Problema este că aceasta a lansat luni o notă prin care neagă cererea șefului guvernului: Curtea cere listele folosite la referendum și nu pe cele actualizate după.”

„Demisia ministrului de Interne a dus la o remaniere guvernamentală. Acesta este improbabil să oprească impasul aberant din clasa politică românească.”

Citeşte mai multe despre:   Franta,   USL,   Traian Basescu,   Ioan Rus,   Guvern,   demisie,   PNL,   Crin Antonescu,   presedinte
 
 
 
Loading...