Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Le Monde: În România, aleșii locali nu-și refuză nimic. Aderarea țării la Schengen este condiționată de justiție

Le Monde: În România, aleșii locali nu-și refuză nimic. Aderarea țării la Schengen este condiționată de justiție

Cotidianul francez Le Monde a publicat miercuri seară un articol despre primarii din România, declarați de ANI în conflict de interese, numărul lor fiind de ordinul miilor.

„Aproape jumătate din cei 2.665 de primari din România aleşi în iunie 2012 ar trebui să-şi abandoneze posturile din cauza conflictelor de interese. Aceasta este constatarea zdrobitoare făcută publică de Agenţia Naţională de Integritate. Primarii şi consilierii locali arătaţi cu degetul figurează în consiliile de administraţie ale mai multor societăţi comerciale”, scrie Le Monde.

Jurnaliștii francezi îl citează și pe primul ministru Victor Ponta, „care conduce un guvern de coaliţie compus din socialişti şi liberali, promite să găsească o soluţie, dar nu-şi ascunde jena”. "Este important să nu începem o nouă dispută cu Comisia Europeană, dar jumătate dintre primarii şi consilierii locali sunt în această situaţie. Să luăm în considerare demisia lor şi organizarea de alegeri în întreaga ţara? Nu cred că ar fi o idee bună", afirmă el.

„Dincolo de polemică, miza afacerii este extrem de importantă: integrarea României în spaţiul Schengen depinde de ea. Guvernul se străduieşte să demonstreze Comisiei Europene că face tot ce trebuie pentru a reduce corupţia endemică, iar punerea în aplicare a acordurilor de la Schengen în România este condiţionată de ameliorarea condiţiilor în care se face justiţia”, mai notează cotidianul francez.

Citeşte mai multe despre:   primarie,   Romania,   conflict de interese,   Victor Ponta,   alegeri Romania
 
Loading...