Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Le Monde: Victor Ponta nu i-a convins pe liderii europeni

Le Monde: Victor Ponta nu i-a convins pe liderii europeni

Publicațiile internaționale nu văd cu ochi buni încercările premierului Ponta de a redresa imaginea României în străinătate. Vizita de miercuri și joi la Bruxelles a primului ministru, precum și prestația lui Ponta sunt calificate drept ”neconvingătoare” de jurnaliștii de la Le Monde.

Ponta a facut un adevărat maraton la Bruxelles pentru a încerca să convingă mediile europene că reformele pe care le-a inițiat sunt democratice și nu contravin regulilor fundamentale ale Uniunii Europene, se arată în sursa citată.

Sunt amintitie întevedereile pe care Victor Ponta le-a avut cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, liderul socialist din Parlamentul European, Sergei Stanishev, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy , și cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În vreme ce toți liderii europeni și-au exprimat dezaacordul față de metodele implementate de puterea de la București, Ponta a ”avut același discurs în fața interlocutorilor” pe care i-a convins, mai mult sau mai puțin de corectitudinea intențiilor sale.

Concret, Ponta a arătat în permanență că Bucureștiul va respecta normele europene și că se va conforma "imediat" în cazul în care deciziile sale, inclusiv cea de destituire a șefului statului, rivalul de centru-dreapta Traian Băsescu, "nu s-ar potrivi criteriilor europene. "

Se are în vedere și impactul pe care tensiunile politice îl vor avea asupra intrării României în Spațiul Schnegen, care depinde de raportul MCV ce urmează a fi publicat pe 18 iunie și care ca reprezenta un prag pentru  puterea de la București.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Jose Manuel Barroso,   Victor Ponta,   Herman van Rompuy,   raportul MCV