Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe START OFICIAL pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame: Deputaţii francezi au adoptat un proiect de lege în acest sens (VIDEO)

START OFICIAL pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame: Deputaţii francezi au adoptat un proiect de lege în acest sens (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 11 Mai 2019, 17:23
START OFICIAL pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame: Deputaţii francezi au adoptat un proiect de lege în acest sens (VIDEO) Externe

Deputaţii francezi au adoptat un proiect de lege care reglementează restaurarea catedralei Notre-Dame din Paris, în decurs de cinci ani, informează B1 TV. Simbolul cultural şi religios al Franţei a fost distrus de un incendiu puternic luna trecută. 

Proiectul, care are scopul de a reglementa donaţiile pentru reconstrucţia şi desfăşurarea lucrărilor complexe la catedrală, a fost adoptat după treisprezece ore de dezbateri. Documentul va fi trimis Senatului pentru o examinare, prevăzută să aibă loc pe data de 27 mai.

Preşedintele Emmanuel Macron a promis, imediat după devastatorul incendiu din 15 aprilie, că edificiul va fi restaurat în cinci ani. Opoziţia a denunţat un obiectiv nerealist, motivat mai ales de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

În condiţiile unor donaţii şi promisiuni de donaţii din partea unor persoane particulare, întreprinderi sau colectivităţi, guvernul francez a prevăzut măsuri de gestiune şi control. Potrivit presei locale, din donaţiile pentru reconstrucţia Notre Dame s-ar fi strâns, până acum, un miliard de euro.

Conform noului proiect de lege, donatorii particulari vor putea beneficia acum de o reducere a impozitelor de 75 %, în limita a 1.000 de euro.

Ministrul francez al Culturii a dat asigurări că donaţiile vor fi folosite integral pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame, dar a reamintit că ''nu a fost estimat în cifre costul total al lucrărilor'', care, potrivit unor specialişti, ar fi cuprins între 600 de milioane şi 700 de milioane de euro.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Notre Dame