Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Legea ”Big Brother” din Rusia este criticată chiar și de protejatul Edward Snowden

Legea ”Big Brother” din Rusia este criticată chiar și de protejatul Edward Snowden

Un articol de: - 04 Iul 2016, 12:07
Foto: theguardian.com Externe

Camera Inferioară a Parlamentul rus a adoptat un pachet de măsuri antiteroriste, dar acestea sunt aspru criticate de activiștii pentru drepturile omului și chiar și de Edward Snowden, cel care și-a asumat scurgerea de informații despre programele SUA de monitorizare a comunicațiilor.

Snowden locuiește chiar în Rusia de la data primirii statutului de azilant în 2013. El a transmis că Legea ”Big Brother” este o ”încălcare nejustificată şi fără sorţi de izbândă a drepturilor” care ”va lua bani şi libertate de la fiecare rus fără a îmbunătăţi mediul de securitate”, informează New York Times.

Noua legislație obligă furnizorii de telefonie și de internet să stocheze comunicațiile vreme de șase luni și informațiile de tip ”metadata” timp de trei ani. Totodată, aceștia sunt obligați să colaboreze cu agenții de informații pentru decodificarea serviciilor de mesagerie criptate. 

În acest context, companiile de telefonie au atras atenția că obligativitatea de a stoca o cantitate atât de mare de informații va necesita o infrastructură nouă extrem de scumpă.

Infracțiune vor deveni, printre altele, și neavertizarea autorităților în legătură cu date relevante despre posibile planuri de atacuri teroriste, rebeliuni armate, deturnări și alte delicte.

Actele de susținere sau apreciere a terorismului în mediul online vor fi pedepsite cu până la șapte ani de închisoare. 

Pachetul de legi a trecut de Camera Inferioară a Parlamentului rus cu 325 de voturi ”pentru” și unul ”împotrivă” și are șanse foarte mari să fie votată favorabil și în Camera Superioară.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Drepturile Omului
 
Loading...