Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Legea germană privind securitatea IT: aprobarea Huawei în Germania prinde contur

Legea germană privind securitatea IT: aprobarea Huawei în Germania prinde contur

Un articol de: B1.ro - 24 Noi 2020, 12:44
Legea germană privind securitatea IT: aprobarea Huawei în Germania prinde contur Foto: Hepta.ro Externe

Ministerul de Externe condus de Heiko Maas nu va avea drept de veto în chestiunea Huawei, subliniază unul dintre cei mai importanți editorialiști din Germania, Achim Sawall într-un recent material de analiză. Noua formula de compromis din proiectul securității IT limitează scenariul excluderii furnizorilor telecom doar la situația în care există portițe ascunse dovedite în echipamentele lor.

În opinia lui Achim Sawall, Huawei va continua să fie activ ca furnizor de telecomunicații în Germania. Aceasta va fi impactul unui proiect de compromis al legii germane de securitate IT, pe care agenția de știri Reuters l-a consultat săptămâna trecută. Conform acestui proiect, se va forma un comitet permanent format din reprezentanți ai Cancelariei, ministerului de Interne, ministerului Economiei și Afacerilor Externe, care sa ia decizii de comun acord.

În cazul în care comitetul nu reușește să ajungă la un acord , problema va fi trimisă miniștrilor. Dacă tot nu se poate ajunge la un acord, problema va intra în procedura guvernamentală de soluționare a litigiilor relatează Reuters. Procesul extrem de complicat înseamnă că, în cazul Huawei, orice posibilă interdicție ar necesita atât dovezi reale, cât și o convingere politică generală că echipamentele companiei prezintă riscuri de securitate.

Cea mai recentă versiune a Legii securității IT vine după luni de dispute în coaliția Cancelarului Angela Merkel. Până acum, biroul ministrului de Externe Heiko Maas (Partidul Social Democrat - SPD) a blocat un acord. Maas dorea să aibă un drept de veto cu privire la această chestiune. Ministerele controlate de Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Cancelaria germană sunt strict împotriva acestei opțiuni. Conform compromisului prezentat în ultima variantă a textului de lege, nu va exista încă niciun drept de veto.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat pentru Reuters că proiectul de lege a fost prezentat altor departamente joia trecută. "Proiectul pune în aplicare rezultatele discuțiilor anterioare cu ministerele și prezintă noi propuneri de compromis", a spus purtătorul de cuvânt.

Dacă proiectul noii legi de securitate IT va fi blocat în continuare, Huawei va continua să fie unul dintre cei mai importanți furnizori pentru rețelele celulare germane. În conformitate cu legislația în vigoare în prezent nu există nici o verificare a încrederii și nici o obligație de certificare. Dacă guvernul nu va putea să ajungă la un acord, nu va exista o nouă lege cu aceste reglementări, în condițiile în care implementarea 5G în Germania se desfășoară în prezent la viteză maximă cu ajutorul Huawei.

Articol: preluare analiza golem.de