Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lelia Munteanu: Putin şi-a permis să le facă americanilor şi aliaţilor lor un rechizitoriu dur cu privire la demersurile lor dezastruoase în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord

Lelia Munteanu: Putin şi-a permis să le facă americanilor şi aliaţilor lor un rechizitoriu dur cu privire la demersurile lor dezastruoase în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord

Un articol de: -
Foto: evz.ro Externe

În contextul celei de-a 70-a reuniuni ONU, Liderul de la Kremlin a profitat de avantajul de a vorbi după președintele SUA Barack Obama. Acesta a reușit să ”împacheteze” probeleme Crimeea-Ucraina și să le expedieze repede, speculând impecabil contradicția din discursul președintelui american: denunțarea susțnerii dictatorului sirian Bashar Al-Assad, dar disponibilitatea de a coopera cu Rusia și Iran în soluționarea crizei. Federația Rusă a făcut ca Bashar Al-Assad să devină o parte a soluției.

”Mai mult, Putin şi-a permis să le facă americanilor şi aliaţilor lor un rechizitoriu dur cu privire la demersurile lor dezastruoase în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord” , spune jurnalista Lelia Munteanu pentru Gândul.

Senzația lăsat după aceste discuții este că Obama și Putin s-au înțeles înaintea acestui duel retorit.

”Întrebarea “ce va fi după Al-Assad?”, în lumina experienţelor devastatoare din Irak şi Libia, are sens. Doar că liderii lumii şi-o pun prea târziu”, adaugă Munteanu.

Rușii simt nevoia de a deminstra țărilor arabe că, spre deosebire de SUA, Rusia este loială aliaților ”până-n pânzele negre ale autointitulatului Stat Islamic”. Interesele rușilor din Orientul Mijlociu au nevoie de un pivot sirian.

Citeşte mai multe despre:   putin,   obama,   SUA,   Rusia,   isis
 
 
 
Loading...