Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liban: Violențe între polițiști și protestatarii nemultumiți că Beirutul s-a umplut de gunoaie

Liban: Violențe între polițiști și protestatarii nemultumiți că Beirutul s-a umplut de gunoaie

Un articol de: - 16 Sep 2015, 19:26
Liban: Violențe între polițiști și protestatarii nemultumiți că Beirutul s-a umplut de gunoaie Foto: townhall.com Externe

Noi ciocniri violente au avut lor pe străzile din Capitala Libanului, între poliție și protestatarii nemultumiți că Beirutul s-a umplut de gunoaie. Zeci de manifestanți au fost bătuși cu bâte și bastoane de polițiști, iar alte zeci de persoane au fost arestate, informează blink.htcsense.com.

Confruntările au avut loc în timp ce în clădirea Parlamentului avea loc o reuniune a politicienilor. Unii dintre activiștii care s-au adunat în fața instituției aduseseră cu ei ouă pe care să le arunce în politicieni, în timp ce alții au încercat să blocheze strada.

Doi protestatari au fost trântiți la pământ și bătuți de polițiști, ulterior răniții fiind preluați de ambulanțe.  În plus 40 de persoane ar fi fost arestate, potrivit principalului grup de activiști, aflat în spatele protestelor.

Acesta este un alt episod al manifestațiilor declanșate de criza gunoaielor cu care se confruntă capitala Libanului.

Pe străzile din Beirut s-au adunat tone de gunoaie, care nu mai sunt ridicate de autorități pentru că singura groapă de gunoi ce putea fi folosită s-a umplut și a fost închisă pe 17 iulie, iar Guvernul nu are soluții.

În timp, însă, protestele au ajuns să vizeze întreaga clasă politică din Liban.

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat un plan pentru a pune capăt crizei, prin mutarea temporară a gunoiului în noi depozite, însă măsurile nu au fost încă puse în aplicare.

Sute de oameni au luat parte la protestele ample desfășurate în ultimele două săptămâni. Ei cer, printre altele, organizarea de alegeri parlamentare, caresă fie urmate de unscrutin prezidențial.

Citeşte mai multe despre:   proteste,   Liban,   violente