Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liberia a ridicat starea de urgență decretată pentru lupta împotriva epimediei de Ebola

Liberia a ridicat starea de urgență decretată pentru lupta împotriva epimediei de Ebola

Un articol de: - 13 Noi 2014, 23:03
Liberia a ridicat starea de urgență decretată pentru lupta împotriva epimediei de Ebola Foto: harvardmagazine.com Externe

Preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anunțat joi ridicarea stării de urgență decretate în august pentru lupta împotriva epidemiei de Ebola, avertizând totuşi că ''lupta nu s-a terminat''.

"I-am informat pe liderii Adunării Naționale că nu voi solicita o prelungire a stării de urgență" decretate la 6 august, a anunţat preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf.

Încheierea stării de urgență "nu înseamnă că lupta împotriva Ebola s-a terminat", a afirmat Sirleaf, citat de AFP.

"Atunci când virusul progresa, reprezentând un pericol real pentru statul nostru, vecinii noştri şi restul lumii, am fost obligați să declarăm starea de urgență. Ne-am mobilizat, am făcut apel la comunitatea internațională, la cetățenii noştri şi la lume, şi au răspuns. În prezent, putem fi cu toții mândri de progresele realizate", a explicat ea.

"Nu putem lăsa garda jos şi nici nu ne putem reduce vigilența", a insistat ea, precizând că piețele şi şcolile ar urma să se redeschidă treptat.

Liberia "a reacționat cu fermitate în momentul în care a închis frontierele, impunând restricții de circulație şi măsuri de carantină, închizând şcolile şi limitând adunările publice", a subliniat Sirleaf.

Cu peste jumătate din cele aproximativ 5.100 de decese provocate de epidemie în Africa de Vest, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Liberia este țara cea mai afectată, dar răspândirea virusului a încetinit în mod substanțial de aproximativ o lună.

Citeşte mai multe despre:   Ebola,   Epidemie,   stare de urgenta,   oms