Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liberianul care a adus primul caz de Ebola în Statele Unite ar putea fi acuzat de atac agravat

Liberianul care a adus primul caz de Ebola în Statele Unite ar putea fi acuzat de atac agravat

Un articol de: - 04 Oct 2014, 13:43
Foto: usatoday.com Externe

Parchetul din Dallas ia în considerare posibilitatea de a-l pune sub acuzare pe liberianul care a adus primul caz de Ebola în Statele Unite, pentru atac agravat, relatează CBS News.

Autorităţile din Statele Unite şi Liberia investighează pentru a determina dacă Thomas Eric Duncan ştia că a fost expus la virusul Ebola înainte de a călători la Dallas, în Texas. Dacă se va descoperi că ştia, procurorul din Dallas, Craig Watkins, a declarat că acesta ar putea fi acuzat de atac agravat, pentru că a expus şi alte persoane la virusul Ebola.

"Luăm în considerare posibilitatea ca el să fi expus în mod conştient alte persoane din comitatul Dallas la virusul Ebola", a afirmat procurorul Watkins. "Am pus sub acuzare persoane care au expus în mod conştient alţi oameni la virusul HIV, ceea ce reprezintă un atac agravat", a adăugat el.

Procurorul a precizat că trebuie să coopereze cu autorităţile federale americane şi cu cele liberiene pentru a determina dacă Duncan a comis o infracţiune venind la Dallas deşi era infectat cu virusul Ebola.

De asemenea, trebuie văzut apoi ce măsuri pot fi luate, pentru că în cazul unei eventuale încarcerări ar putea fi expuşi contaminării şi ceilalţi deţinuţi.

"Dacă această persoană este arestată şi ţinută la închisoare, ar putea expune şi celelalte persoane din închisoare" la virusul Ebola, a conchis Watkins.

Un liberian identificat drept Thomas Eric Duncan a venit din Liberia la Dallas pe 20 septembrie, fără a prezenta simptome. El a început să se simtă rău la 24 septembrie, dar abia după câteva zile a fost diagnosticat cu Ebola şi plasat în carantină. Acesta este primul caz de Ebola diagnosticat în Statele Unite.

Citeşte mai multe despre:   ebola,   Statele Unite
 
Loading...