Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Libia: Forţele NATO, pe cale să epuizeze stocurile de muniţie

Libia: Forţele NATO, pe cale să epuizeze stocurile de muniţie

Forţele NATO implicate în operaţiunile din Libia sunt pe cale să epuizeze stocurile de bombe de precizie, fapt ce demonstrează dificultatea cu care Marea Britanie, Franţa şi alte ţări europene susţin acţiunea militară pe o perioadă îndelungată, informează Washington Post. Stocul redus de muniţii europene și numărul limitat de avioane disponibile generează îndoieli în rândul oficialilor că Statele Unite pot continua să evite revenirea la campania aeriană, dacă liderul libian Muammar Gaddafi se mai menţine la putere câteva luni.

Avioanele americane de atac care au participat la etapele iniţiale ale operaţiunii, înainte ca SUA să predea comanda NATO şi să îşi asume un rol de sprijin, au rămas "în stand-by".

Arsenalul european de bombe ghidate prin laser, arma aleasă de NATO pentru campania din Libia, se termină rapid.

Deşi Statele Unite au stocuri semnificative, muniţia lor nu se potriveşte cu avioanele de producţie britanică şi franceză, care au efectuat cele mai multe misiuni.

Marea Britanie şi Franţa au contribuit fiecare cu câte 20 de avioane de atac la această campanie, în timp ce Belgia, Norvegia, Danemarca şi Canada au contribuit fiecare cu câte şase, toate de fabricaţie americană şi compatibile cu armamentul Statelor Unite.

Citeşte mai multe despre:   NATO,   armament,   Libia,   Muammar Gaddafi