Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Libia: Opoziţia acuză regimul guvernamental că foloseşte imigranţii ca armă împotriva Europei

Libia: Opoziţia acuză regimul guvernamental că foloseşte imigranţii ca armă împotriva Europei

Opoziția libiană a declarat că regimul de la Tripoli îi obligă pe imigranţii din Africa subsahariană să plece către insulele europene din Mediterana, într-o încercare concertată de a intensifica valul de imigraţie către ţările europene, informează AFP. "Regimul lui Gaddafi îi obligă pe refugiaţi să se urce pe nave care pleacă spre Europa, în speranţa de a crea un val de imigraţie către ţările europene", a afirmat vineri Consiliul Naţional de Tranziţie libian.

Opoziția consideră că este vorba despre un complot al regimului lui Gaddafi pentru a încerca să exercite presiuni asupra comunităţii internaţionale.

În ultimele săptămâni, mii de refugiaţi au părăsit Libia, în majoritate imigranţi originari din Africa subsahariană sau Asia, mergând în Malta sau în Italia. Autorităţile italiene au anunţat că se aşteaptă la sosirea altor zeci de mii de imigranţi.

Mai mulţi muncitori imigranţi au declarat că, în ultimele zile, autorităţile care supraveghează zonele de litoral au devenit foarte tolerante, în unele cazuri chiar poliţiştii ghidând navele supraîncărcate către limita apelor teritoriale libiene.

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   Libia,   Muammar Gaddafi,   conflict,   Africa