Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Libia: Partizanii lui Gaddafi au început masacrarea protestatarilor

Libia: Partizanii lui Gaddafi au început masacrarea protestatarilor

Forţele armate ale lui Muammar Gaddafi au atacat protestatarii, vineri, în capitala Tripoli, la ieşirea de la rugăciune. "Trag asupra civililor fără arme care ies de la rugăciune", a declarat un locuitor din cartierul rezidenţial Ben Ashur, informează Mediafax.  

Poliţiştii şi partizanii s-au adunat în jurul moscheilor din capitală pentru a preveni noi proteste. Tot în acest sens, Guvernul încearcă să oprească protestele printr-un anunţ la televiziunea libiană de stat, în care promit un ajutor de 400 de dolari familiilor libiene şi creşterea cu 150% a salariilor anumitor funcţionari.  

Marea parte a susţinătorilor lui Gaddafi, este concentrată în Tripoli unde liderul libian dispune de 90.000 de combatanti, tancuri şi avioane.  

Loialiștii lui Gaddafi au tras în protestatari
 


Muammar Gaddafi a ordonat înarmarea populaţiei


Liderul libian a afirmat, vineri, în faţa forţelor de ordine adunate în Piaţa Verde din Tripoli că "toate depozitele de arme vor fi deschise pentru a înarma tot poporul". Gaddafi este convins de victorie susţinând în faţa partizanilor că "ne vom lupta şi îi vom învinge".  

Dupa 11 de zile de proteste, Gaddafi părea a pierde controlul ţării şi deveni subiectul unui embargo internaţional ca răspuns al reprimărilor brutale a protestatarilor.  

Gaddafi își înarmează miliția
 

Numărul morţilor este de ordinul miilor

Ambasadorul adjunct al misiunii libiene la ONU, Ibrahim Dabbashi, a declarat, vineri, că numărul morţilor rezultaţi din confruntarea cu forţele lui Gaddafi sunt de ordinul miilor.

Dabbashi crede în victoria revoluţiei  şi spune că Muammar Gaddafi şi-a trimis “teroriştii în faţa manifestanţilor". "Numărul morţilor este de ordinul miilor, nu al sutelor” , a mai adăugat acesta.  

Ibrahim Dabbashi şi-a retras sprijinul pentru Guvernul de la Tripoli, luni, alăturându-se astfel zecilor de diplomaţi şi politicieni libaneyi care au trecut de partea poporului în lupa împotriva colonelului Gaddafi.

Citeşte mai multe despre:   Muammar Gaddafi,   Libia,   protestatari,   Tripoli