Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Libia solicită Statelor Unite repatrierea presupusului lider al-Qaida, Abu Anas al-Libi

Libia solicită Statelor Unite repatrierea presupusului lider al-Qaida, Abu Anas al-Libi

Congresul Naţional, cea mai înaltă autoritate politică din Libia, îndeamnă Statele Unite să îl repatrieze imediat pe presupusul lier al-Qaida Abu Anas al-Libi, ce a fost capturat la Tripoli, informează AFP.

"Congresul Naţional evidenţiază necesitatea repatrierii imediate a cetăţeanului libian", se arată într-un comunicat oficial.

"Operaţiunea de capturare a lui al-Libi este o încălcare flagrantă a suveranităţii naţionale", precizează comunicatul.

Guvernul de la Tripoli susţine că nu a fost informat de Statele Unite despre operaţiunea forţelor speciale americane efectuată pe teritoriul Libiei, operaţiune care a avut drept rezultat capturarea lui al-Libi.

"Guvernul de la Tripoli solicită explicaţii în legătură cu răpirea unui cetăţean libian care era căutat de autorităţile din Statele Unite. (...) Guvernul libian a contactat autorităţile americane pentru a le cere explicaţii în legătură cu acest subiect", se arată într-un comunicat al Guvernului de la Tripoli.

"Guvernul libian exprimă dorinţa ca cetăţenii libieni să fie judecaţi în propria ţară, oricare ar fi acuzaţiile la adresa lor", precizează comunicatul, reamintind că între Libia şi Statele Unite există "un parteneriat strategic" în domeniile securităţii şi apărării.

"Guvernul libian speră că acest parteneriat nu va fi afectat de incident", adaugă comunicatul.

Statele Unite au confirmat că au efectuat operaţiuni speciale în Somalia şi Libia, capturându-l, la Tripoli, pe un lider al reţelei teroriste Al-Qaida suspectat de implicare în atentatele comise în 1998 la ambasadele americane din Kenya şi Tanzania.

"În urma unei operaţiuni americane pentru combaterea terorismului, Abu Anas al-Libi este deţinut de armata americană într-o locaţie din afara Libiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little.

Citeşte mai multe despre:   Libia,   Statele Unite