Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Libia, suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Libia, suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Adunarea Generală a Națiunilor Unite  a suspendat Libia din Consiliului ONU pentru drepturile omului, informează site-ul Indiatoday.

Conform hotărârii Adunarea Generală a decis să suspende Libia din cauza situației grave a drepturilor omului cauzat de regimul sever al conducătorului Muammar Gaddafi.

Ambasadorul american Susan Rice a arătat că este pentru prima oară când o țară este suspendată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

"Este o decizie grea, dar asta s-a întâmplat doar din cauza liderului libian care a reușit să ajungă în această situație (...) Gaddafi trebuie să plece, trebuie să plece acum", a declarat Susan Rice, citată de sursa precizată.

Solicitarea Consiliului pentru drepturile omului a avut nevoie de o decizie a tuturor membriilor Adunării Generale.

Deși nimeni nu a votat împotriva hotărârii, Venezuela a fost singura țară care a arătat semne de rezervare asupra suspendării.

"O decizie de genul acesta trebuie luată doar după ce se face o investigație autentică", a adăugat Jorge Valero Briceno, reprezentant al Venezuelei la ONU.

Consiliul de Securitate ONU a impus sancțiuni regimului Gaddafi și a cerut Curții Penale Internaționale să investigheze posibilitatea de a-l acuza pe conducătorul libian pentru crimele împotriva cetățenilor săi.

Libia a fost unul dintre membri marcanți ai Consiliului pentru Drepturile Omului, organism în care sunt aleși 47 de membri.

Citeşte mai multe despre:   Libia,   ONU,   Drepturile Omului,   SUA,   Muammar Gaddafi,   Venezuela