Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liderii din Germania, Franța și Italia recomandă Marii Britanii să anunţe clar ieşirea din Uniunea Europeană

Liderii din Germania, Franța și Italia recomandă Marii Britanii să anunţe clar ieşirea din Uniunea Europeană

Un articol de: - 28 Iun 2016, 07:46
Liderii din Germania, Franța și Italia recomandă Marii Britanii să anunţe clar ieşirea din Uniunea Europeană foto: capital.ro Externe

Franța, Germania și Italia cer Marii Britanii să declanşeze procedura de ieşire din UE.

Liderii au recomandat din nou Marii Britanii, luni seară, să anunţe clar ieşirea din UE, subliniind că nu este timp de pierdut.

Cetăţenii britanici au votat în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, dar Londra amână depunerea unei solicitări formale de părăsire a Blocului comunitar, informează Mediafax.

"Este esenţial să nu se piardă timp în abordarea problemei ieşirii Marii Britanii din UE", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, într-o conferinţă de presă comună cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi premierul Italiei, Angela Merkel.

"Suntem de acord să nu existe discuţii formale sau informale cu Marea Britanie până când nu va fi depusă o solicitare adresată Consiliului European în sensul ieşirii din UE", a afirmat, la rândul său, Angela Merkel.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Franta\,   Germania,   UE,   Brexit