Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liderii europeni despre raportul CE privind România: „Ponta ar trebui să demisioneze pe loc. Este cel mai prost raport de până acum”

Liderii europeni despre raportul CE privind România: „Ponta ar trebui să demisioneze pe loc. Este cel mai prost raport de până acum”

România trebuie să pună în aplicare imediat recomandările făcute de Comisia Europeană, este de părere Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, la câteva ore după prezentarea raportului din cadrul MCV. Este vorba despre cel mai critic astfel de document la adresa României de la aderarea ţării la Uniunea Europeană, în 2007, a opinat şi copreşedintele delegaţiei Germaniei în Parlamentul European, Markus Ferber. Sunt doar câteva din reacţiile oficialilor europeni, după prezentarea de către Comisia Europeană a raportului pe Justiţie în cazul ţării noastre.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că România trebuie să pună în aplicare imediat recomandările făcute de Comisia Europeană. Schulz şi-a manifestat optimismul în privinţa respectării acestor norme, pentru a putea fi îndeplinite cerinţele Uniunii Europene.

„Comisia Europeană s-a arătat îngrijorată privind ultimele evenimente din România. Comisia a prezentat recomandări pentru ca ţara să remedieze aceste probleme. Mă aştept ca guvernul român să urmeze imediat acele recomandări”, a declarat Schulz, potrivit Adevărul.

Copreşedintele delegaţiei Germaniei în Parlamentul European, Markus Ferber, susţine că raportul pe justiţie al Comisiei Europene este cel mai critic la adresa României de la aderarea ţării la Uniunea Europeană, în 2007. Ferber este de părere că acest lucru este un "dezastru" de care se face responsabil Guvernul Ponta, motiv pentru care primul ministru ar trebui să-şi dea demisia.

„Premierul României ar trebui să demisioneze pe loc. Este cel mai rău raport de până acum. Am văzut deci rezultatele dezastruoase ale Guvernului social-liberal. Apreciez că din acest motiv este nevoie ca Traian Băsescu să rămână la putere, astfel încât credibilitatea României să nu fie definitiv distrusă”, a spus Ferber pentru Adevărul.

Joseph Daul, liderul grupului PPE din Parlamentul European, este de părere că raportul este obiectiv şi cere Comisiei Europene să fie vigilentă. La rândul său, Manfred Weber, vicepreședintele grupului pentru afaceri interne și juridice, consideră că ţara noastră are mari lipsuri în ceea ce priveşte reforma justiţiei. "Mai sunt multe de făcut pentru a avansa în reforma justiției, lupta împotriva corupției și a crimei organizate", conchide Weber.

 

Citeşte mai multe despre:   Martin Schulz,   raport,   Comisia Europeana,   Parlamentul European,   Victor Ponta