Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liderul Hezzbollah: Iranul va distruge Arabia Saudită în caz de război

Liderul Hezzbollah: Iranul va distruge Arabia Saudită în caz de război

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Sep 2019, 21:43
foto: Pixabay Externe

Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite Hezbollah din Liban, a amenințat că Iranul va distruge Arabia Saudită în cazul în care Regatul va intra în război cu Republica islamică, potrivit Reuters preluat de Agerpres.

„Nu pariaţi pe un atac asupra Iranului, deoarece acesta vă va distruge", a avertizat liderul mişcării şiite libaneze într-o alocuţiune televizată.

„Se pare că petrolul este mai scump decât sângele", a remarcat şeful Hezbollah, în reacţie la atacul asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită.

Amintind că atacul din 14 septembrie a dus la o reducere la jumătate a producţiei de petrol saudite, el a adăugat: „Casa voastră este de cristal şi economia voastră este de cristal, la fel oraşele de cristal din Emiratele Arabe Unite" (EAU).

Aceste atacuri arată puterea alianţei susţinute de Teheran, a mai spus Nasrallah, avertizând că noile dispozitive de apărare saudite nu vor putea face mare lucru pentru a apăra regatul.

Aceste sisteme de apărare „vor fi foarte scumpe şi nu vor avea nicio utilitate", a afirmat liderul Hezbollah, recomandând Riadului şi aliaţilor săi să înceteze intervenţia lor militară în Yemen.

În acelaşi timp, el a spus că toţi cei „au colaborat cu Israelul sunt agenţi şi trebuie judecaţi". "Dacă aceşti agenţi au comis crime, ei trebuie sancţionaţi cu fermitate", a declarat secretarul general al Hezbollah, citat de i24news.tv preluat de Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Iran,   Arabia Saudita
 
 
Loading...