Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liderul Jobbik afirmă că mesajul său a fost "distorsionat": Gabor Vona cataloghează reacţiile apărute drept "isterice"

Liderul Jobbik afirmă că mesajul său a fost "distorsionat": Gabor Vona cataloghează reacţiile apărute drept "isterice"

Gabor Vona, liderul formaţiunii radicale Jobbik, afirmă că presa din România a interpretat "în mod distorsionat" discursul pe care l-a rostit la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal.

Vona cataloghează drept "isterice" declaraţiile acestora, subliniind că alianţa dintre România şi Ungaria necesită "toleranţă şi respectarea drepturilor în mod reciproc”, relatează Mediafax.

Gabor Vona afirmă că presa din România a prezentat "imaginea falsă" a unei Românii paşnice şi a unei Ungarii agresive.

Elita politică din România are o "conştiinţă compromisă" dat fiind că "blochează constant eforturile maghiarilor din Transilvania", a subliniat liderul extremist ungar, într-o scrisoare adresată politicienilor români.

Gabor Vona a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.

Preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria - Jobbik, Vona Gabor, a declarat jurnaliştilor prezenţi la Tabăra EMI că Ungaria are obligaţia de a susţine în faţa Uniunii Europene şi de a sprijini obţinerea autonomiei, revendicată de maghiarii din Transilvania, apreciind că disputele pe această temă trebuie soluţionate cât mai curând.

Întrebat dacă va susţine cauza autonomiei Secuimii cu riscul de a deteriora relaţiile dintre România şi Ungaria, preşedintele Jobbik a spus că partidul său îşi va asuma acest risc, pe care ar trebuie să şi-l asume, în opinia sa, întreaga Ungarie.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   maghiari,   autonomie
 
 
 
Loading...