Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liderul opoziției din Liban: Siria se află în spatele exploziei care a ucis opt pesoane în Beirut

Liderul opoziției din Liban: Siria se află în spatele exploziei care a ucis opt pesoane în Beirut

"Siria se află în spatele exploziei care a ucis opt persoane în Beirut”. Afirmaţiile aparţin liderului opoziţiei din Liban şi mai multor politicieni aflaţi la putere. Printre victimele atentatului comis vineri se află şeful securităţii interne din Liban, unul dintre criticii preşedintelui sirian Bashar al-Assad, informează The Guardian.

Atentantul comis cu un automobil-capcană a fost cel mai violent de la încetarea războiului civil. Opinia publică din ţară este divizată în ceea ce priveşte conflictul din Siria, iar guvernanţii de la Beirut au făcut apeluri constante la populaţie, în care au îndemnat la calm şi la neimplicare în evenimentele din Siria vecină.

"Casa noastră este foarte aproape de locul unde a avut loc explozia. În momentul în care s-a produs atentatul am luat-o razna, gândurile mele au fost numai către copii, care erau la şcoală. E un dezastru."

Atentatul de la Beirut a fost condamnat de preşedintele ONU şi de liderii europeni, dar şi de guvernul de la Damasc, care a respins orice implicare în evenimente. Şeful principalului serviciu de informaţii interne libanez era implicat în procesul care încearcă să demonstreze că Siria s-a aflat în spatele atentatului care l-a ucis pe premierul Rafic Hariri, în 2005. Deşi armata siriană a părăsit Libanul, guvernul de la Damasc a fost acuzat de SUA şi de aliaţii occidentali de faptul că agenţii de informaţii au rămas pe poziţii şi joacă încă un rol principal în influenţarea politicii interne a Libanului
O explozie provocată de o maşină-capcană a avut loc, vineri, într-un cartier din estul oraşului Beirut, capitala Libanului (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   explozie,   Liban,   masina capcana,   Bashar al-Assad,   Siria,   ONU,   Damasc