Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liderul Radei Supreme ucrainene nu a vrut să semneze legea amnistierii luptătorilor implicați în confruntările de la Donbas

Liderul Radei Supreme ucrainene nu a vrut să semneze legea amnistierii luptătorilor implicați în confruntările de la Donbas

Un articol de: - 10 Noi 2014, 10:45
Liderul Radei Supreme ucrainene nu a vrut să semneze legea amnistierii luptătorilor implicați în confruntările de la Donbas Externe
Președintele Radei Supreme, parlamentul unicameral la Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a refuzat să semneze legea amnistierii luptătorilor implicați în confruntările de la Donbas, în baza acordurilor de la Minsk cu privire la reglementarea conflictului din estul Ucrainei, informează presa ucraineană, citată de Agerpres.

”Legea amnistiei a fost adoptată, dar niciuna din condițiile care ar trebui să conducă la amnistiere nu a fost îndeplinită și eu nu am semnat acest document”, a declarat Turcinov, citat de Ria Novosti.

Săptămâna trecută, Andrei Kelin, ambasadorul rus pe lângă Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a acuzat autoritățile ucrainene că au încălcat acordurile de la Minsk și declarația de la Geneva din 17 aprilie cu privire la modalitățile de soluționare a crizei din estul Ucrainei.

Între timp, situația rămâne tensionată în Donbas, unde observatori ai OSCE au raportat de două ori în decurs de 24 de ore mișcări de echipamente militare fără însemne distinctive, potrivit unui raport al misiunii speciale de observare a OSCE în Ucraina.

Anterior, OSCE raportase cu privire la reperarea unei coloane din 40 de camioane și cisterne nemarcate, în zona localității Makeevka, regiunea Donețk, dar a recunoscut că nu are nicio idee despre ce se afla în mașini.

UE și SUA și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu deplasarea acestor convoaie de arme grele și tancuri, sub comanda separatiștilor, sprijiniți de ruși, pe fondul intensificării confruntărilor în regiunile din estul Ucrainei.