Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liderul socialiștilor din Rep. Moldova rescrie istoria: "Ştefan cel Mare a fost pentru relaţii bune şi prieteneşti cu Federaţia Rusă”

Liderul socialiștilor din Rep. Moldova rescrie istoria: "Ştefan cel Mare a fost pentru relaţii bune şi prieteneşti cu Federaţia Rusă”

Un articol de: - 15 Iul 2016, 16:33
Liderul socialiștilor din Rep. Moldova rescrie istoria: "Ştefan cel Mare a fost pentru relaţii bune şi prieteneşti cu Federaţia Rusă” Foto: tribuna.md Externe

Liderul Partidului Socialist din Republica Moldova, Igor Dodon, a făcut mai multe declarații halucinante vineri la o ceremonie de depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

"Ştefan cel Mare a fost pentru relaţii bune şi prieteneşti cu Federaţia Rusă” ar spus Igor Dodon, potrivit Agora. Problema cu declarația acestuia este faptul că Federația Rusă nu exista în forma aceasta în secolul 15, ea aparând după destrămarea Uniunii Sovietice.

"Apropo, anume Ștefan cel Mare a dat-o în căsătorie pe fiica sa Elena fiului țarului Ioan al III-lea din Rusia" a continuat Dodon. "Noi suntem moldoveni, Ștefan cel Mare a fost moldovean, a vorbit în limba moldovenească, și eu sunt ferm convins că Moldova are viitor" a concluziat socialistul retorica sa obișnuită.

De altfel, Igor Dodon este cunoscut pentru limbajul panslavist și anti românesc, făcând de-a lungul timpului declarații "stataliste" ce uneori frizează absurdul.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Igor Dodon