Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liderul socialiștilor europeni, Hannes Swodoba, cere Comisiei Europene o analiză a evenimentelor din România

Liderul socialiștilor europeni, Hannes Swodoba, cere Comisiei Europene o analiză a evenimentelor din România

Liderul socialiștilor din Parlamentul European, Hannes Swodoba, a cerut, marți, Comisiei Europene să analizeze recentele evenimente politice din România, arată Hotnews.

"Cred că analiza Comisiei ar trebui să ia în considerare rolul jucat de toți actorii instituționali în acțiunile trecute care au dus la criza actuală și să ofere sprijin în elaborarea unei posibile soluții privind sustenabilitatea statului de drept", a spus Swodoba.

Acesta a adăugat că s-a abținut de la a judeca situația până acum, dorind să respecte în acest fel Comisia. Swodoba a mai spus că grupul pe care-l reprezintă susține respectarea drepturilor fondamentale și a statului de drept.

"M-am abținut pana acum de la judecăți, din respect pentru Comisie și rolul său fundamental de apărător alt ratatelor. Spre deosebire de alți actori politici și grupuri politice, grupul meu și eu însumi am sustțnut cu fermitate respectarea drepturilor fondamentale și a statului de drept și nu am tolerat nicio violare a legii sau a valorilor europene din partea niciunui stat membru și a niciunui guvern în funcție", a încheiat Hannes Swodoba.

Declarațiile liderului socialiștilor europeni vin după ce liderul PPE, Joseph Daul, a refuzat să-l primească pe Victor Ponta, care va efectua o vizită oficială la Bruxelles.

Vezi AICI mai multe detalii despre refuzul lui Joseph Daul.


Citeşte mai multe despre:   analize,   Comisia Europeana