Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liderul talibanilor din Afganistan: Alegerile prezidențiale reprezintă o pierdere de timp

Liderul talibanilor din Afganistan: Alegerile prezidențiale reprezintă o pierdere de timp

Mollahul Omar, liderul talibanilor afgani, a calificat, marți, drept ”pierdere de timp” alegerile prezidențiale ce vor avea loc anul viitor, în cadrul cărora va fi ales succesorul lui Hamid Karzai, relatează AFP.

"Oamenii noştri credincioşi nu se vor obosi cu drama dezamăgitoare reprezentată de alegerile din 2014 şi nu vor participa la aceasta. Participarea la astfel de alegeri este o pierdere de timp, nimic mai mult", a afirmat liderul talibanilor.

Săptămâna trecută, autoritățile afgane au afirmat că sunt în măsură sp asigure securitatea în cursul alegerilor prezidențiale din luna aprilie 2014, în pofida amenințărilor adresate de talibani.

Comunitatea internațională și autoritățile afgane vor cu orice preț să evite reeditarea alegerilor prezidențiale din 2009 care au fost umbrite de fraude și violențe comise de talibani.

"(Talibanii) nu vor să monopolizeze puterea. Credem mai degrabă într-un acord cu afganii privind un Guvern afgan fondat, inclusiv, pe principiile islamice", adăugat mollahul Omar.

Astfel, liderul talibanilor a arătat o anumită deschidere în legătură cu procesul de pace afgan vizând stabilizarea acestei ţări după retragerea forţelor occidentale.

Citeşte mai multe despre:   Afganistan,   alegeri prezidentiale