Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Limba engleză nu mai este folosită de instituțiile europene după BREXIT

Limba engleză nu mai este folosită de instituțiile europene după BREXIT

Un articol de: - 28 Iun 2016, 13:15
Limba engleză nu mai este folosită de instituțiile europene după BREXIT Externe

Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea duce la erodarea statului limbii engleze în instituțiile comunitare. Beneficiare de acest lucru vor fi franceza și germana.

Chiar dacă Regatul Unit nu a pornit încă procesul de ieșire din UE, Comisia Europeană a făcut deja primii pași în sensul eliminării englezei, concentrându-se pe pe germană și franceză în comunicatele de presă și în discursuri.

Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale, dar doar engleza, franceza și germana sunt recunoscute ca limbi de lucru în organismul executiv al uniunii. „Vom folosi mai mult franceza şi germana”, a spus unul dintre oficiali, potrivit Gândul. „Engleza va rămâne o limbă de lucru, dar, desigur, vedem aici o reacţie simbolică” a completat acesta.

În discursul de marți pe care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îl va susține în Parlamentul European, este așteptat ca acesta să folosească doar germana și franceza, punând astfel capăt tradiției sale de a ține prelegeri trilingve. De altfel, de la BREXIT acesta a optat să ofere interviuri și comunicate doar presei germane, iar purtătorul de cuvânt al CE a ținut discursul de deschidere de luni doar în franceză.

Citeşte mai multe despre:   Brexit