Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria verifică dacă este viabilă construcția unei linii de mare viteză Budapesta - Varșovia

Ungaria verifică dacă este viabilă construcția unei linii de mare viteză Budapesta - Varșovia

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Mai 2019, 12:12
Ungaria verifică dacă este viabilă construcția unei linii de mare viteză Budapesta - Varșovia Foto: Pixabay Externe

Companiile care vor realiza studiul de fezabilitate pentru propusa cale ferată de mare viteză dintre Budapesta și Varșovia au fost desemnate de Agenția de dezvoltare a infrastructurii din Ungaria.

Cele patru țări din grupul de la Vișegrad, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria, au semnat în octombrie 2018 un acord prin care promiteau că vor analiza mai multe variante pentru a construi linii de mare viteză care să facă transportul feroviar un concurent real pentru cel aerian în regiune.

În acest sens, Ungaria face un pas și a desemnat companiile câștigătoare care vor realiza un studiu de fezabilitate până în 2022. Contractul este de 4 milioane dolari și de el se va ocupa firma NSV Varsó.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Între cele două capitale sunt aproximativ 800 km și cea mai rapidă călătorie durează 9 ore și jumătate, cu schimbare la Breclav, în Cehia, iar trenurile directe fac cam 10 ore și jumătate, scrie hotnews.ro.

Dintre cele patru țări, Polonia stă cel mai bine, având trenuri Pendolino ce rulează cu 200 km/h, viteza urmând a fi crescută pe unele porțiuni la 230 km/h. În Cehia și Ungaria sunt porțiuni de 160 km/h, iar în Slovacia, de 140 km/h.

Pentru linia Budapesta - Varșovia se are în vedere în special ruta prin Bratislava și Brno, dar va fi analizat terenul. Se va lua în considerare construirea unei linii care să permită ”măcar” viteze maxime de 250 km/h, dar vor fi analizate și posibilități mai îndrăznețe: 300 km/h sau chiar 350 kmh.

 

Citeşte mai multe despre:   Ungaria